Τηλ. Επικοινωνίας: 24430 24572

 

Στο Δήμο Σοφάδων λειτουργεί από τις 15/12/2004 Βρεφονηπιακός (Βρεφικός) Σταθμός, που υλοποιείται από τη Δημοτική Επιχείρηση Μελετών Κατασκευών Ανάπτυξης και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΔΕΜΚΑΝΑΕΣ) και στεγάζεται στο ισόγειο διώροφης οικοδομής στην οδό Ν. Πλαστήρα και Κονδύλη.

 

stathmos_1

 

Η χρηματοδότηση της δράσης προέρχεται από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους και αποτελεί εξ ολοκλήρου Δημόσια Δαπάνη (75% συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ. – και 25% Εθνική Συμμετοχή).

 

Ο Σταθμός εξυπηρετεί 15 βρέφη ηλικίας έως 2,5 ετών και έχει ως σκοπό την επανένταξη ανέργων γυναικών στην αγορά εργασίας, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για το σκοπό αυτό απασχολούνται :

 

● Δύο άτομα με την ειδικότητα του Βρεφονηπιοκόμου

● Ένα άτομο ως Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου

● Δύο άτομα ως Βοηθητικό προσωπικό.

● Επίσης τα βρέφη παρακολουθούνται από παιδίατρο ο οποίος απασχολείται ως εξωτερικός συνεργάτης.

 

stathmos_2

 

 

Η βρεφονηπιοκόμος που είναι και διευθύντρια του σταθμού μέριμνα για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του τμήματος, εποπτεύει τη διαπαιδαγώγηση, την καλή διατροφή και υγιεινή των βρεφών και του χώρου γενικότερα. Διεξάγει την αλληλογραφία και τηρεί το βιβλίο πρωτοκόλλου, το αρχείο, το μητρώο βρεφών και τις ατομικές καρτέλες υγείας τους. Επιβλέπει τους υπαλλήλους των βοηθητικών εργασιών, επιμελείται την παρασκευή και χορήγηση γάλακτος και της λοιπής τροφής των βρεφών.

 

stathmos_3

 

 

Η δεύτερη βρεφονηπιοκόμος φροντίζει και απασχολεί τα βρέφη, είναι άμεσος βοηθός του παίδαρου και επιμελείται την παρασκευή και χορήγηση γάλακτος και της λοιπής τροφής των βρεφών.

 

stathmos_4

 

Η βοηθός βρεφονηπιοκόμος βοηθά τις βρεφονηπιοκόμους σε όλα τα καθήκοντά τους, φροντίζει τα βρέφη, επιβλέπει τη σωματική τους καθαριότητα και αντικαθιστά τις βρεφονηπιοκόμους σε περίπτωση απουσίας τους.

 

stathmos_5

 

Η μαγείρισσα παραλαμβάνει τα τρόφιμα, επιμελείται την καθαριότητα της κουζίνας και βοηθά τη βρεφονηπιοκόμο στην καθαριότητα των βρεφών.

Η καθαρίστρια παραλαμβάνει τα υλικά καθαριότητας, επιμελείται την καθαριότητα του χώρου και βοηθά στην καθαριότητα των βρεφών.