Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Σοφάδων, στο πλαίσιο της εξορθολογικοποίησης του συστήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Με το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα επιδιώκεται η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενεργή κινητοποίηση των πολιτών για περιβαλλοντικά θέματα μέσω της υιοθέτησης οικολογικών πρακτικών, όπως είναι η διαλογή των οικιακών απορριμμάτων.

Τις προηγούμενες μέρες ο Δήμος Σοφάδων παρέδωσε 50 ειδικούς κάδους σε δημότες που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση αλλά και σε σχολεία της περιοχής.

Μάλιστα, στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες για την οικιακή κομποστοποίηση και την ανακύκλωση. Πιο συγκεκριμένα κάδοι παραδόθηκαν στα 1ο και 2ο Δημ. Σχολεία Σοφάδων, στα Δημ. Σχολεία Ματαράγκας και Καρποχωρίου και στο ΕΠΑΛ Σοφάδων.

Οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης που «τρέχει» στο Δήμο Σοφάδων και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ενημερωτικές συναντήσεις με την συμμετοχή των πολιτών αλλά και συναντήσεις με μαθητές σε σχολεία.

Σε σχετική του δήλωση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Κούλπας τόνισε :

«Ο αγώνας για καθαρό περιβάλλον περνά μέσα από την ευαισθητοποίηση και την ενεργή δράση των ίδιων των πολιτών. Σε αυτήν την προσπάθεια ο δήμος μας θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις. Η επιτυχία των προγραμμάτων Ανακύκλωσης πρωτίστως συναρτάται με τις κοινωνικές συμπεριφορές και νοοτροπίες, με τις συνήθειες και την προσωπική επιλογή του καθενός. Άρα κυρίως προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των