Για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση, το Γυμνάσιο Λεονταρίου Καρδίτσας, του Δήμου Σοφάδων επιλέχθηκε από όλα τα σχολεία του Νομού να τον εκπροσωπήσει στην  ΙΑ’ Πανελλήνια Μαθητιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην Πρώτη Σερρών.

Η αποστολή, αποτελούμενη από 12 μαθητές και 2 συνοδούς θα συμμετάσχει σε αγώνες Ολυμπιακών Αθλημάτων στις Αθλητικές εγκαταστάσεις Πρώτης και Οφρυνίου Καβάλας, συναγωνιζόμενη σε όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα, απέναντι σε όλα τα σχολεία της χώρας – ένα από κάθε νομό – καθώς και Ελληνικά Σχολεία του εξωτερικού που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση.

Ο θεσμός, που διανύει ήδη τον 14ο χρόνο επιτυχημένης διοργάνωσης περιλαμβάνει όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων τελετών έναρξης και λήξης. Θεωρείται δε, μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά του Νομού και του Δήμου μας να έρθουν σε επαφή με συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο.

Στη διοργάνωση αυτή, πλήθος εξωαθλητικών δραστηριοτήτων λαμβάνουν χώρα, με εκθέσεις παραδοσιακής φορεσιάς, παραδοσιακούς χορούς, πάνελ συζητήσεων και επισκέψεις γνωριμίας της περιοχής.

Ιδιαίτερη επιτυχία γνωρίζουν οι “Γειτονιές της Ελλάδας”, μια δραστηριότητα όπου το σχολείο μας γνωρίζει πολύ καλά.

Εδώ, τα σχολεία καλούνται να παρουσιάσουν ένα περίπτερο που αντιπροσωπεύει το νομό τους,  και η συμμετοχή του Γυμνασίου Λεονταρίου πάντα κέρδιζε τις εντυπώσεις και τα βραβεία.

Στη δραστηριότητα αυτή, οργανώνονται ειδικές προθήκες όπου οι τοπικοί παραγωγοί εκθέτουν προϊόντα που έχουν δωρίσει οι ίδιοι για την προβολή τους. Ξεναγοί του τόπου και των προϊόντων είναι οι ίδιοι οι μαθητές- αθλητές του σχολείου μας.

Το περίπτερο, πλαισιωμένο από πληροφοριακό υλικό (αφίσες και τουριστικούς οδηγούς) του Δήμου Σοφάδων και ολόκληρου του Νομού, αποσπά πάντα τα θετικά σχόλια του πλήθους των επισκεπτών της Β Ελλάδας, που με την καλαίσθητη παρουσίασή τους  γνωρίζουν στους Μακεδόνες την περιοχή μας και αποσπούν το θαυμασμό τους με την αρτιότητα τω εκθεμάτων και με την ποιότητα των δειγμάτων των προϊόντων.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στο Δήμο Σοφάδων για την πολύτιμη συμπαράστασή του καθώς και στους επιχειρηματίες του Νομού Καρδίτσας και του Δήμου Σοφάδων που απλόχερα παραχώρησαν τα  προϊόντα τους για την οργάνωση του περιπτέρου του Δήμου στις “Γειτονιές της Ελλάδας”