Την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ  υποδέχθηκε την Παρασκευή, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, έχοντας ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και παρότι η επίσκεψη ήταν κυρίως εθιμοτυπικού χαρακτήρα, επιβεβαιώθηκε και από τις δυο πλευρές η διάθεση στήριξης και προώθησης δράσεων που συμβάλλουν στην ποιοτική ανέλιξη του πολιτισμού.

Ο κ. Σκάρλος ενημερώθηκε για τα ζητήματα του Συλλόγου, καθώς και για τις προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων διαβεβαίωσε πως σε κάθε τι που θα γίνεται και θα είναι ωφέλιμο για το δήμο θα είναι συμπαραστάτης.

Η κ. Σταθοπούλου ανέπτυξε τις σκέψεις της για την δημιουργία «Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων» στο οποίο θα συμμετέχουν και οι Σύλλογοι των ετεροδημοτών (περίπου 70 συνολικά), όπου μεταξύ των στόχων θα είναι και η διοργάνωση δύο μεγάλων εκδηλώσεων το χρόνο.

Μεταξύ των δράσεων που συζητήθηκαν ήταν η δημιουργία φυλλαδίου «πολιτιστικών διαδρομών» αλλά και «τράπεζας ρουχισμού και αγαθών»

Από την πλευρά του ο κ. Σκάρλος τόνισε ότι η συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο είναι δεδομένη, τονίζοντας με έμφαση ότι ο Δήμος θα στηρίξει δράσεις που θα έχουν «νόημα και ουσία» και όχι δράσεις που γίνονται… για να γίνονται. Πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί θαύματα, αλλά θα υλοποιηθούν δράσεις που η κοινωνία έχει ανάγκη.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Σοφάδων υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προβολή του Δήμου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.