Συνεχίζονται οι επισκέψεις σε επιχειρήσεις που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σοφάδων από τον Δήμαρχο κ. Θάνο Σκάρλο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος για στήριξη των επιχειρήσεων.
Ο κ. Σκάρλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σοφάδων κ. Σπύρο Εκίζογλου και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΣ κ. Παναγιώτη Τουλιά, επισκέφτηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου την εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων «Οικογένεια Γαϊτανίδη» και «Αλλαντοποιία Τσιανάβας ΑΒΕΕ» .
Ο Δήμαρχος Σοφάδων ενημερώθηκε από τον κ. Γιώργο Γαϊτανίδη και τον κ. Βασίλη Τσιανάβα αντίστοιχα, για τα ζητήματα και τις ανάγκες των εταιρειών ενώ άκουσε και τις εισηγήσεις των επιχειρηματιών.
Παράλληλα, ο κ. Σκάρλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και παρακολούθησε αναλυτικά τρόπο λειτουργίας τους.

«Στόχος μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Σοφάδων, «είναι να σταθούμε συμπαραστάτες στις επιχειρήσεις, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας φυσικά, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν να προσφέρουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας».
Επιπλέον τόνισε:
«Οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε για την περιοχή μας και να συνεργαστούμε, γιατί μόνο μέσα από κοινές προσπάθειες μπορούν τα αποτελέσματα να είναι ικανοποιητικά. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι η υιοθέτηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης και καινοτομίας όπως επίσης και η προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος.
Από την πλευρά μας, επιζητούμε την αμφίδρομη και γόνιμη επικοινωνία με τις τοπικές επιχειρήσεις , με προτάσεις, ιδέες και επισημάνσεις, που θα συμβάλουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Άλλωστε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμικός εκφραστής της τοπικής κοινωνίας, οφείλει να αναλάβει το συντονισμό ανάλογων προσπαθειών.»