Με τη συμμετοχή μελών από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σοφαδιτών Μαγνησίας και τον Σύλλογο Σοφαδιτών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Δευτέρα του Πάσχα στο Δημαρχείο Σοφάδων , παρουσία του Δημάρχου κ. Θάνου Σκάρλου, με στόχο τη διερεύνηση της πολιτιστικής συνεργασίας και την περεταίρω ανάπτυξη των σχέσεων των συλλόγων.

Κατά τη διάρκειά της αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για την υλοποίηση δράσεων από πλευράς των σωματείων με αντικείμενο τον πολιτισμό σε συνεργασία με τα αρμόδια θεσμικά δημοτικά όργανα.

Γενικότερα διαπιστώθηκε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι συμφώνησαν ότι οφείλουν να γίνονται συνεχή βήματα σύσφιξης των σχέσεων της κοινωνίας μέσα από δραστηριότητες που στοχεύουν στο κοινό όφελος και προάγουν τον τοπικό πολιτισμό.
Όπως αναφέρθηκε, κοινός στόχος είναι η λήψη πρωτοβουλιών για νέες δραστηριότητες και συνεργασίες.

Η συζήτηση περιστράφηκε και στην εφαρμογή πολιτικών διασύνδεσης του πολιτισμού με την τουριστική προβολή του τόπου κάνοντας ειδική αναφορά στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής.

Ο κ. Σκάρλος υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται η στήριξη κάθε πρωτοβουλίας που προάγει τον ντόπιο πολιτισμό.

Συμπλήρωσε δε ότι οι πολιτιστικές δραστηριότητες μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακό μοχλό για μια περιοχή.

Επιπλέον τόνισε,  πως όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα τεθούν σε επεξεργασία και θα αξιοποιηθούν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Σοφάδων ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η Δημοτική Αρχή  βάζει ως πρωταρχικό της στόχο να προσφέρει ποιοτικά πολιτιστικά ερεθίσματα στο σύνολο των δημοτών μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτισμού.

Ο πολιτισμός αφορά στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Γι’ αυτό καλούμαστε όλοι να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά χαράσσοντας μια ενιαία στρατηγική πολιτισμού για το μέλλον.

Ως εκ τούτου είναι δεδομένη και αμέριστη η συμπαράστασή μας στους Πολιτιστικούς Συλλόγους καθώς και η στήριξη σε ουσιαστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Δραστηριότητες που θα βασίζονται κυρίως στην ανάπτυξη δημοτικής συνείδησης και δεν θα «διακατέχονται»  απλά και μόνο από αντιλήψεις τοπικιστικού χαρακτήρα.
Σε ότι αφορά τους Συλλόγους της Μαγνησίας και της Αθήνας δείχνουν εμπράκτως  με τη πρώτη ευκαιρία πόσο αγαπούν τον τόπο τους.  Ο Δήμος Σοφάδων είναι το «σπίτι» τους. Και μέσα από τον πολιτισμό, με συνδετικό κρίκο το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων, ο δεσμός αυτός μπορεί να ενδυναμωθεί.