Τις δράσεις δικτύωσης συνεχίζει το Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων που στεγάζεται στο κτίριο του ΚΑΠΗ (2ος  όροφος) στην οδό Αγ. Γεωργίου & Πλαστήρα. Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή όπου ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

 

Οι ενέργειες δικτύωσης που υλοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθες :

Στις 15/5/2019 πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις με την Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, με την Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και με το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Καρδίτσας.

Στις 20/5/2019 πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καρδίτσας, με την Τοπική Μονάδα Υγείας Καρδίτσας (ΤΟΜΥ), με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης), καθώς και με το Διαπολιτισμικό Κέντρο  Καρδίτσας (Σταυροδρόμι).

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση για το έργο που επιτελούν όλες οι προαναφερόμενες υπηρεσίες και προγράμματα, το έργο και οι αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων, καθώς και ανάπτυξη συνεργασίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Σοφάδων

Αγ. Γεωργίου & Πλαστήρα

Τηλ. Επικοινωνίας: 2443353327-8

Fax: 2443353328

Email: kentrokoinothtas@sofades.gr