Ο Δήμος Σοφάδων για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 8:30 το βράδυ ο Δήμος Σοφάδων θα σβήσει συμβολικά το φωτισμό σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ταυτόχρονα καλεί όλους τους δημότες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια κατεβάζοντας τον διακόπτη για μία ώρα.

Ειδικά φέτος, η εκστρατεία προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Υιοθετεί το διεθνές σκεπτικό της δέσμευσης «θα το κάνω, αν το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν πολλαπλασιαστικά το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας τη καθημερινότητα. Η δέσμευση του Δήμου Σοφάδων είναι να φυτέψει δέντρα σε κοινόχρηστους χώρους και να καλλωπίσει τα παρτέρια των πάρκων αν οι δημότες πρασινίσουν το μπαλκόνι τους.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Κάθε χρόνο η ¨Ώρα της Γης¨ λαμβάνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Καλώ και φέτος όλους τους Δημότες να σβήσουν τα φώτα και να πρασινίσουν τα μπαλκόνια τους, στέλνοντας έτσι ένα αισιόδοξο μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος. Φέτος δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προκαλούμε τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή. Ευελπιστώ ότι όλοι μαζί θα υποστηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία αποδεικνύοντας έτσι ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι κάτι που μας αφορά όλους».