Ο Δήμος Σοφάδων, σταθερά προσηλωμένος σε παρεμβάσεις και εκδηλώσεις που έχουν στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, την ενίσχυση της συλλογικής περιβαλλοντικής δράσης και κουλτούρας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με  δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η σειρά «πράσινων» εκδηλώσεων ξεκίνησε ήδη την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Τρίτη 9 Ιουνίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Παρασκευή 5 Ιουνίου –ωρα 8.00μμ- ΤΚ Δασοχωρίου

 

Τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Δασοχωρίου, τα μικρά παιδιά αλλά και εθελοντές καθαρίζουν το κοινοτικό πάρκο, μιλούν για το περιβάλλον και περιποιούνται την παιδική χαρά.

 

Σάββατο 6 Ιουνίου –ώρα 11.00 πμ – ΤΚ Ερμητσίου

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου διοργανώνει εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο όπου μικροί και μεγάλοι  μιλούν για την αξία της αναδάσωσης και φυτεύουν συμβολικά το «Ελατο του Συλλόγου»

 

Κυριακή 7 Ιουνίου –ώρα 10.30 πμ – Σοφάδες

 

Καθαρισμός μέρους της κοίτης του Σοφαδίτη ποταμού, με τη συμμετοχή εθελοντών συνδημοτών και μελών του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων και του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων. Σημείο συνάντησης η παλαιά γέφυρα(στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου)

 

Κυριακή 7 Ιουνίου –ώρα 12.00μ – Δάσος Ανωγείου

 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων δραματοποιεί το μουσικό έργο της Μάρως Θεοδωράκη «Η Πιπίτσα κάνει αναδάσωση» . Τα παιδιά παίζουν και «μιλούν» με το δάσος και η Χορωδία της Μουσικής Σχολής Σοφάδων τραγουδά τη φύση μέσα στη φύση…

 

Δευτέρα 8 Ιουνίου –ώρα 9 μμ – Σοφάδες

 

Στον πολυχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Η  ζωή του Πι»

 

Τρίτη 9 Ιουνίου – ώρα 10.00 πμ – Σοφάδες

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σοφάδων ενημερώνει τα παιδιά για τα δάση και την αξία του νερού.