Θάνος Σκάρλος: “Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται”

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος με τον Θεματικό  Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Ορέστη Ψαχούλα.

 

Στo πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας στο Δημαρχείο Σοφάδων, παρουσία του αντιδημάρχου υποδομών κ. Δημήτρη Ζάβαλου, συζητήθηκε και αναλύθηκε τόσο η παρούσα κατάσταση, όσο και οι πολλαπλές αναπτυξιακές προοπτικές ενόψει μάλιστα της κατάθεσης προϋπολογισμού τόσο από πλευράς Δήμου όσο και από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Κόστος παραγωγής

 

Στη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε  έμφαση στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα σε θέματα άρδευσης, με κοινό στόχο Δήμου και Περιφέρειας την μείωση του κόστους παραγωγής.

 

Σ’ αυτή την κατεύθυνση υπήρξε δέσμευση από πλευράς περιφέρειας, ότι στο νέο πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού(παρόχθια), θα εγκριθεί το σύνολο των αιτήσεων από το Δήμο Σοφάδων.

 

Παράλληλα συζητήθηκε και η ορθότερη αξιοποίηση των νερών της Λίμνης Σμοκόβου ώστε να προκύψει όφελος για τους αγρότες. Στο σημείο αυτό, ο κ. Ψαχούλας ενημέρωσε τον κ. Σκάρλο για τις παρεμβάσεις που αφορούν την υπογειοποίηση των αγωγών.

 

Γέφυρα Μασχολουρίου

 

Στo πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε και το ζήτημα στατικότητας της ιστορικής  γέφυρας Μασχολουρίου. Όπως τονίστηκε και από τους δυο, απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα. Αλλωστε, πέραν της ιστορικής σημασίας της γέφυρας, είναι δεδομένη η χρηστικότητά της, μιας και μέσω αυτής εξυπηρετούνται καθημερινά δεκάδες αγρότες και περισσότερα από 20000 στρέμματα.

Παράλληλα, ο κ. Ψαχούλας διαβεβαίωσε τον κ. Σκάρλο για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας σε ότι αφορά την διαμόρφωση της κοίτης, προκειμένου να αναδειχθεί το ιστορικό γεφύρι.

 

Τοπική αγορά

 

Πέραν των άλλων θεμάτων, βασικό στοιχείο που προέκυψε από την συνάντηση, είναι η διοργάνωση θεματικής συνεδρίασης με την συμμετοχή των εμπόρων και επαγγελματιών των Σοφάδων, στο επόμενο διάστημα. Ο κ. Σκάρλος  επισήμανε την ανάγκη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό με στόχο την προστασία της τοπικής αγοράς και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας.

Στην εκδήλωση θα αναζητηθούν δράσεις και παρεμβάσεις για την τόνωση του τοπικού εμποριου, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ενώ θα γίνει ενημέρωση και για το νέο πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

 

 

Ο κ. Σκάρλος

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Σοφάδων έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται καθώς κύριο μέλημά μας είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο οποιαδήποτε κονδύλια και προγράμματα. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται»