Αμεση και έμπρακτη αξιοποίηση του αγροκτήματος Καρποχωρίου

 

Ζήτησε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, στο πλαίσιο επισκέψης  του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιου Πετράκου στο Δήμο Σοφάδων

 

Η στήριξη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σοφάδων και η διάθεση συνεργασίας με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Πετράκο, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Αγγελόπουλου και του Αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης  κ. Βασίλειου Μπουρδάκη.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα για την περιοχή και ιδιαίτερα για την τοπική κοινωνία του Καρποχωρίου, όπου ο Δήμος έχει παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο έκταση 600 στρεμμάτων, εδώ και μια 20ετία περίπου

Ο κ. Σκάρλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την ελλιπέστατη αξιοποίηση του αγροκτήματος, τονίζοντας  πως φέρει ευθύνη και η Πανεπιστημιακή κοινότητα. Υπογράμμισε ότι ο σκοπός της παραχώρησης δεν προσεγγίστηκε ούτε στο ελάχιστο και διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση ότι αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν γίνουν έμπρακτα βήματα στην κατεύθυνση του σκοπού της παραχώρησης του αγροκτήματος, η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε  ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για ουσιαστική σύνδεση των δράσεων της Σχολής με την κοινωνία. Όπως είπε, «προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή παραμένει  η αξιοποίηση του αγροκτήματος Καρποχωρίου και η σύνδεση των δραστηριοτήτων του Τμήματος  με την παραγωγή, τη μεταποίηση και τη διάθεση κτηνοτροφικών προϊόντων.»

 

Ο Δήμαρχος Σοφάδων και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμφώνησαν, πως θα γίνουν από κοινού ενέργειες προκειμένου να βρεθούν κονδύλια για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του αγροκτήματος Καρποχωρίου.

 

Επιπλέον, ο κ. Σκάρλος, έθεσε ως κύριο στόχο την δημιουργία εγκαταστάσεων για την πρακτική άσκηση των φοιτητών καθώς και την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημέρωσε εκτενώς το Δήμαρχο Σοφάδων για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με το Δήμο Σοφάδων, τονίζοντας ότι οι δράσεις του Πανεπιστημίου μπορούν να συνεισφέρουν εμπράκτως και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με σκοπό την υλοποίηση δράσεων που θα φέρουν αποτελέσματα «προστιθέμενης αξίας» τόσο για το Τμήμα Κτηνιατρικής όσο και το Δήμο Σοφάδων.

Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η επισημοποίηση της συνεργασίας.