«Με την ανακοίνωση των βάσεων ολοκληρώνεται η φετινή δοκιμασία για τους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας αλλά και του Νομού για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αποδείξατε με την επιτυχία σας αυτή, πως οι πολύχρονοι κόποι και κυρίως η σκληρή προσπάθεια του τελευταίου έτους, ανταμείφθηκαν πλήρως και καταφέρατε να κερδίσετε με την αξία σας μια θέση σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η μετάβαση από την μαθητική στη φοιτητική ζωή θα γίνει σε μια εξαιρετικά επίπονη περίοδο για τις οικογένειες σας και την χώρα μας. Και αυτό προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία σας καθώς διακριθήκατε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εξεταστικά χρονιά. Αντέξατε στα δύσκολα. Η συνέπεια και η ευθύνη να είναι πάντα οδηγοί στη ζωή σας.

Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς και εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί στη δύσκολη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων και κατάφεραν να βοηθήσουν τα παιδιά στην εκπλήρωση των ονείρων τους.
Σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους, θα ήθελα να τους υπενθυμίσω πως η ζωή έχει ατελείωτες ευκαιρίες. Αυτό είναι το μάθημα της ζωής. Ανασυντάσσεις δυνάμεις, απαντάς στις προκλήσεις, συνεχίζεις να υπηρετείς με συνέπεια τους στόχους σου και δεν εγκαταλείπεις τα όνειρά σου.
Η ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας, ακουμπά επάνω στη νεολαία της. Γι’ αυτό όλοι μας πρέπει τολμηρά και αποφασιστικά να δώσουμε σταθερό και βιώσιμο μέλλον.»