Την 1/1/ 2016 αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας του

 

Μια σημαντική δομή που δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία της  Δημοτικής Αρχής Σοφάδων, εισέρχεται στην τελική φάση υλοποίησης. Πρόκειται για την ίδρυση ΚΕΠ στη Ρεντίνα, θέμα που βρίσκεται ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις τελικές υπογραφές.

Μάλιστα, την 1/1/ 2016 αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠ Ρεντίνας, Εξέλιξη που αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ορθού σχεδιασμού και αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής, που σε εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης, εξασφαλίζει σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την αναζωογόνηση της περιοχής.

Έχει επισημανθεί από την έναρξη της θητείας ότι η  διοίκηση του Δήμου Σοφάδων υποστηρίζει και ενισχύει τους δομημένους θεσμούς που λειτουργούν σε δομημένο περιβάλλον.

 

Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Σοφάδων και του Τ.Σ Ρεντίνας έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, πλήρως στοιχειοθετημένα, για την δημιουργία ΚΕΠ στη Ρεντίνα.

 

Με στοχευμένες κινήσεις και τη στενή συνεργασία μεταξύ  του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου και της βουλευτή του νομού κ. Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου η ίδρυση ΚΕΠ στην Ρεντίνα  μπήκε πια στην τελική φάση υλοποίησής του, ικανοποιώντας ένα πάγιο αιτήματα των δημοτών.

 

Το θετικό αποτέλεσμα όμως  απαιτούσε την εφαρμογή σχεδιασμένης πολιτικής σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και γενικότερα την ανάπτυξη ενός τόπου.

 

Ετσι, με δεδομένο το λίγο προσωπικό που διαθέτουν οι δομές της Αυτοδιοίκησης, η Δημοτική Αρχή όφειλε, μέχρι την δημιουργία ΚΕΠ, να σταθμίσει τις ανάγκες, αναθέτοντας  αντικείμενο εργασίας όπως κρίνει ότι ήταν αναγκαίο και σύμφωνα πάντοτε με τις ανάγκες του Δήμου.

 

 

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, σε σχετική του δήλωση υπογραμμίζει:

 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι επιτέλους ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ίδρυση της εξαιρετικά σημαντικής δομής για τη Ρεντίνα, που αποτελεί ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της.

Είμαι πεπεισμένος ότι το ΚΕΠ Ρεντίνας θα συμβάλλει καθοριστικά στην διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής. Σ’ αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν και ιδιαίτερα την συνδημότισσα μας βουλευτή και Δημοτική Σύμβουλο κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου για την πολύτιμη στήριξη και προσπάθεια. Η θετική εξέλιξη στο ΚΕΠ αποδεικνύει ότι η συνεργασία παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα, κάτι που θα αποδειχθεί και σε μελλοντικές δράσεις.

 

Επιπλέον, είναι ελπιδοφόρο ότι δρομολογούνται εξελίξεις με στόχο την αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας. Κανείς μας δεν παραγνωρίζει την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνει συνολικά η χώρα μας, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων, σε πείσμα όλων των δυσκολιών”.