Της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σοφάδων

 

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, οι αγρότες, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα οικονομικής επιβίωσης.

 

Δηλώνουμε  ξεκάθαρα την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους και είμαστε στο πλευρό τους, ενάντια στο νέο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 

Ο  αγροτοκτηνοτροφικός  κλάδος, ο οποίος έχει  προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον,  που κάθε μέρα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο, με πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα, εισπρακτικού χαρακτήρα που δεν υπακούουν σε καμία αναπτυξιακή λογική.

 

Ο πρωτογενής τομέας, πρέπει να αντιμετωπισθεί ως ένα από τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Αντιθέτως, σήμερα οδηγείται σε περαιτέρω συρρίκνωση, καθώς δέχεται ένα ακόμα χτύπημα με τις ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις, σε συνάρτηση   το υψηλό κόστος παραγωγής.

 

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον πιο παραγωγικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας και για το λόγο αυτό εκφράζουμε την αντίθεσή μας στα σκληρά μέτρα φορολόγησης που επιβάλλονται στους αγρότες, όπως είναι η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση της προκαταβολής φόρου και ο υπερδιπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.

 

 

Χωρίς ενδοιασμούς στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και στηρίζουμε το αίτημά τους για την απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων με ταυτόχρονη έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου. Ενός διαλόγου με αφετηρία ένα ορθολογικά μελετημένο σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης, που θα συμβάλει θετικά στην δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας.

 

Με βάση τα παραπάνω:

 

1-Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα του αγροτικού κόσμου

 

2-Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις όλων των κλάδων που αγωνίζονται για επιβίωση

 

3-Ζητάμε την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό και  έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση με αφετηρία ένα ορθολογικά μελετημένο σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης

 

4-Ζητάμε να δοθούν κίνητρα  στους νέους αγρότες και να ενθαρρυνθούν νέες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που δεν θα εξοντώνει αλλά αντίθετα θα δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές

 

5-Θεωρούμε επιβεβλημένο όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να σκύψουν στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να ληφθούν άμεσα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής και στην ουσιαστική ανακούφιση και ενίσχυση των γεωργών και κτηνοτρόφων, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παράγουν