Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α  

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  με την υπ΄αριθμόν 276/2014 ομόφωνη απόφασή του:

Δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά τη θέση του σχετικά με τον Νόμο για το Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που φορολογεί την Ακίνητη Περιουσία, συγκεκριμένα:

Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νέο Νόμο ΕΝΦΙΑ, γιατί τον θεωρεί άδικο και αντιλαϊκό.

  • Επισημαίνει ότι ο ανωτέρω Νόμος μονιμοποιεί και διευρύνει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος (χαράτσι) και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, που αδυνατούν πια να πληρώνουν τους παράλληλους φόρους που επιβάλλονται.
  • Δηλώνει ότι, θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, γιατί, στην ουσία, ο Νόμος αυτός αναγκάζει τους εργαζόμενους να πληρώνουν φόρο – ενοίκιο για το σπίτι, που απέκτησαν με κόπους και θυσίες και τους αγρότες για τα χωράφια, που καλλιεργούν για να ζήσουν.
  • Διεκδικεί να είναι αφορολόγητη η πρώτη κατοικία και αφορολόγητη η αγροτική γη και καλεί την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Θεσσαλίας να λάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με στόχο την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

 

Επίσης Θεωρεί ότι, οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη γεωγραφική περιοχή του Δήμου Σοφάδων είναι υπερβολικά υψηλές και εξωπραγματικές και κρίνει επιτακτική την ανάγκη μείωσής τους.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ Δ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ