Πρόγραμμα Οφθαλμολογικής Εξέτασης Τσιγγανοπαίδων Μαθητών

 

 

135 τσιγγανόπαιδα μαθητές ηλικίας 5εως 8 ετών εξετάστηκαν με απόλυτη επιτυχία από την ΚΙΝΗΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων

 

Την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008, στο χώρο του ΙΑΚ Σοφάδων, ο απεσταλμένος οφθαλμίατρος των Γιατρών του Κόσμου, κ. Οδυσσέας  Γκαραγκούνης προέβη σε οφθαλμολογικό έλεγχο, με πλήρη εξοπλισμό, 135 τσιγγανοπαίδων, προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ο βασικός σκοπός της δράσης που ήταν η χορήγηση αντίστοιχων ιατρικών βεβαιώσεων για την εγγραφή νέων μαθητών στο σχολείο, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ σε 2 σημαντικά προβλήματα που διαγνώστηκαν έγινε άμεση παραπομπή στην οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με παρέμβαση του ίδιου του οφθαλμιάτρου των Γιατρών του Κόσμου.

Το προσωπικό του ΙΑΚ Σοφάδων ευχαριστεί θερμά τον οφθαλμίατρο κ. Γκαραγκούνη Οδυσσέα και τον οδηγό των Γιατρών του Κόσμου κ. Νίκο Μπλατσούκα για την ανιδιοτελή προσφορά τους κατά την παραμονή τους στους Σοφάδες.

Οι «Γιατροί του Κόσμου», αποτελώντας μια οργάνωση η οποία υποστηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, δε θα μπορούσε παρά να ανταποκριθεί άμεσα και με ευαισθησία στις μέχρι τώρα προσκλήσεις του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Σοφάδων, δημιουργώντας τις βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία.

 

ofualmologiki1 ofualmologiki2