Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Σοφάδων που  ξεκινά την Τσικνοπέμπτη με το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και κορυφώνεται την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου με τη Μεγάλη Παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εργάζεται εντατικά οργανώνοντας και τις τελευταίες λεπτομέρειες μιας εκδήλωσης μοναδικής στο νομό και ξεχωριστής για την υπόλοιπη Θεσσαλία.

Το Καρναβάλι Σοφάδων μετρά φέτος 39 χρόνια ζωής έχοντας περάσει πλέον μέσα στη συνείδηση των ανθρώπων που περιμένουν να γλεντήσουν και να χαρούν.

Το Γραφείο Καρναβαλιού λειτουργεί καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ συντονίζοντας τις δράσεις των ομάδων και της Παρέλασης, ενώ η  Κατασκευαστική Ομάδα εργάζεται εντατικά για να προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα στην κορύφωση της γιορτής.

Για πρώτη φορά φέτος η μεγάλη αυτή  εκδήλωση του Δήμου Σοφάδων- Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ.  και του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας δίνοντας πρόσθετο βάρος στην προβολή και την ανάδειξή της.

Εξάλλου φέτος επιχειρείται για πρώτη φορά, επίσης, η διοργάνωση Φεστιβάλ Βαλκανικών χωρών κατά την περίοδο της Αποκριάς με φιλοξενούμενα συγκροτήματα από τη Σερβία,τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει επίσης παραδοσιακή βραδιά με μπλουγούρι και πρόβειο για όλους, συναυλία και δράσεις για τους νέους, αλλά και εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας σε πολλές Τοπικές Κοινότητες με πρωταγωνιστές τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους.

Το πρόγραμμα ξεκινάει, λοιπόν, την Τσικνοπέμπτη στις 5 το απόγευμα με το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού: τα παιδιά θα διαγωνιστούν α) στην παρουσίαση των Ομάδων τους και β) στους Γρίφους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες με συνέντευξη τύπου των Διοργανωτών.