Την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου κ. Θάνος Σκάρλος

Τα έργα του αγωγού ύδρευσης Ανατολικής πλευράς Ν. Καρδίτσας στο ύψος της Ματαράγκας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου κ. Θάνος Σκάρλος.

Ο κ. Σκάρλος, ο οποίος συνοδεύονταν από τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Αλκη Γιαννακό αλλά και κατοίκους της περιοχής, ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τους υπεύθυνους της κατασκευαστικής εταιρείας και εξέφρασε την ικανοποίησή του  για την πρόοδο των εργασιών καθώς με την ολοκλήρωση του έργου, που υπολογίζεται στα μέσα του 2016, θα αντιμετωπιστεί οριστικά ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί την περιοχή.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δοθούν άμεσες λύσεις σε όποια ζητήματα προκύπτουν ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Ματαράγκας τοποθετήθηκε «αναμονή» με την προοπτική να υδροδοτηθεί τόσο η Ματαράγκα όσο και το Ερμήτσι.

Να θυμίσουμε ότι το έργο Υδρευσης Ανατολικής πλευράς Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου, του οποίου κύριος είναι ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Σμοκόβου πρόκειται  να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ύδρευσης 42 οικισμών των Δήμων Σοφάδων, Καρδίτσας και Παλαμά και αφορά 55.000 κατοίκους.

Πέραν του ασφαλούς πόσιμου νερού , αναμένεται να προκύψουν σημαντικά οφέλη για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την τοπική οικονομία.

Το συνολικό μήκος των δικτύων ανέρχεται περίπου στα 200 χιλιόμετρα.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Σκάρλος τόνισε:

«Μετά από πολλά χρόνια ένα όνειρο, ένα καθολικό αίτημα γίνεται πραγματικότητα. Για έργα τέτοιας εμβέλειας απαιτείται σύλληψη, σχεδιασμός, συνέπεια, υπευθυνότητα, σκληρή προσπάθεια και άριστες τεχνικές λύσεις.

Για εμάς η όλη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική, γιατί ένα χρόνιο πρόβλημα των τοπικών κοινωνιών επιλύεται.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη παρέμβαση και το μεγαλύτερο υδρευτικό έργο που εκτελείται σήμερα στην χώρα.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί μέσα στην κρίση μπορούμε και υλοποιούμε έργα τέτοιας εμβέλειας που στηρίζουν την ανάπτυξη και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αν το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό, επιτρέψτε μου να πω, ότι αυτό είναι το πολυτιμότερο έργο.»