Ο Δήμος Σοφάδων στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την ενίσχυση του πρασίνου , που διανύει ήδη τον τέταρτο χρόνο της πραγματοποιεί μέσα στο Μάιο, νέες εθελοντικές εξορμήσεις δενδροφυτεύσεων.

Οι νέες αυτές δενδροφυτεύσεις ξεκινούν από σήμερα Κυριακή 4 Μαΐου και θα πραγματοποιηθούν  σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων σε κοινόχρηστους χώρους  στέλνοντας ένα μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τη δημιουργία και την ενίσχυση των πνευμόνων πρασίνου σε όλες τις περιοχές και κυρίως την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα που αφορούν το φυσικό  περιβάλλον.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί τρεις δράσεις δενδροφύτευσης στις εξής τοπικές κοινότητες :

  • Κυψέλη
  • Ερμήτσι
  • και στον Πύργο Κιερίου

οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις 10 :00 πμ και σε κοινόχρηστους χώρους θα φυτευτούν δενδρύλλια όπως : πλάτανοι, σφένδαμοι, τιλιές, κατάλπες και άλλων ειδών καλλωπιστικά φυτά.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων , Μπάμπης Παπαδόπουλος σχετικά δήλωσε :

“Συνεχίζουμε με τις δικές μας δυνάμεις τις προσπάθειες να δώσουμε σε όλους τους δημότες μας το δικαίωμα στην αισθητική απόλαυση με την αναβάθμιση των ξεχασμένων μέχρι χθες ελεύθερων  χώρων σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας.
Προσπαθούμε να δώσουμε πειστικές λύσεις στην αναγκαιότητα για αύξηση πρασίνου με παρεμβάσεις που διασφαλίζουν τις περιβαλλοντικές και αισθητικές ισορροπίες.

Το πράξαμε τα προηγούμενα τρία χρόνια με επιτυχία και το συνεχίζουμε και φέτος. Σήμερα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα από τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά να κάνουμε πιο βιώσιμη την καθημερινότητα μας.

Επενδύουμε διαχρονικά  σε δράσεις που συμβάλλουν στην πράσινη ανάπτυξη και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους συμπολίτες μας. Αυτή είναι και η απάντησή μας σε κείνους που πεισματικά περιορίζουν την όρασή τους στον πλάτανο αδιαφορώντας για το δάσος”.