-Απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ευέλικτης ζώνης «Σοφάδων Γεύσεις – Γεύσεις του τόπου».
-«Ο Δήμος μας προγραμματίζει και στηρίζει πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης» τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο δάσος Ανωγείου, η εκδήλωση που διοργάνωσε η 3η τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, με την στήριξη του Δήμου Σοφάδων. Η δράση ήταν στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ευέλικτης ζώνης «Σοφάδων Γεύσεις – Γεύσεις του τόπου».
Από νωρίς το πανέμορφο δάσος Ανωγείου γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα ενώ ο συντονιστής της εκδήλωσης, εκπαιδευτικός κ. Ντίνος Σακκάς προετοίμασε μια άρτια εκδήλωση. Στα δέντρα είχαν τοποθετηθεί μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ υπήρχε και μπουφές με πλούσια εδέσματα που δημιουργήθηκαν με Σοφαδίτικα προϊόντα.
Παράλληλα υπήρχε ξεχωριστός πάγκος όπου ήταν τοποθετημένα τα προϊόντα των χορηγών της εκδήλωσης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μαθητές της τάξης παρουσίασαν θεατρικό σκετς (την Κοκκινοσκουφίτσα) κερδίζονταν επάξια το θερμότατο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Για την σημασία του περιβάλλοντος αλλά και για την εκδήλωση αναφέρθηκαν κατά τον χαιρετισμό τους ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, η Διευθύντρια Α/Θμιας Εκπαίδευσης κ. Ευθυμία Μητσιάδη, κ ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βάιος Κουτής αλλά και ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Σακκάς.
Ο κ. Σκάρλος έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές της όμορφης εκδήλωσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη του δάσους Ανωγείου ενώ παράλληλα τόνισε ότι σε συνεργασία Δήμου και Σχολείου η εκδήλωση μπορεί να καθιερωθεί ως θεσμός.
Επιπλέον επεσήμανε:
«Ας σκεφτούμε όλοι φορείς και πολίτες μικροί και μεγάλοι πως θα προστατεύσουμε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον που έχουμε γύρω μας.
Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. Είναι θέμα προοπτικής και ανάπτυξης. Ας αποφασίσουμε πρώτα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και μετά οι άλλοι.
Στόχος όλων μας, ιδιαίτερα των νεότερων γενιών, πρέπει να είναι η διαμόρφωση, μέσα από την εκπαίδευση, περιβαλλοντικής συνείδησης έτσι ώστε να οδηγηθούμε σ’ ένα νέο τρόπο ζωής βασισμένο στο σεβασμό του κόσμου που μας περιβάλλει.
Η Δημοτική Αρχή πιστεύει ακράδαντα πως ο σεβασμός στο περιβάλλον πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της και σ’ αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος μας προγραμματίζει και στηρίζει πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και προσπαθεί να δημιουργήσει υποδομές που συμβάλλουν στην προστασία του.»
Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές της τάξης που διοργάνωσαν την εκδήλωση, στο Δήμαρχο Σοφάδων και στη Διευθύντρια Α/Θμιας Εκπαίδευσης.
Από την πλευρά του ο κ. Σακκάς ευχαρίστησε τη Δημ. Αρχή αλλά και τους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωση και ήταν:
Χαράλαμπος Χατζής-μέλι, Οινοποιείο «Φίλια ΓΗ», Damavand επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, Agroland Οσπρια Κιερίου Αφοι Κατσή, Γαλακτοκομικά προιόντα «Οικογένεια Γαϊτανίδη», Αλλαντοποιεία Τσανάβας, Φυσικό μεταλλικό νερό «Θεόνη»
Να σημειωθεί τέλος ότι οι μερίδες που δεν καταναλώθηκαν παραδόθηκαν στο Σπίτι Γαλήνης Χρηστού