Σε σημείο αναφοράς της φετινής  πολυκλαδικής  έκθεσης  «Τhessaly Expo» αναδείχτηκε το περίπτερο του Δήμου Σοφάδων, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αλλά και τα κολακευτικά σχόλια χιλιάδων επισκεπτών αλλά και των διοργανωτών.

Η τριήμερη έκθεση (7, 8 και 9 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκε στο χώρο των καπναποθηκών στην Καρδίτσα, σε συνεργασία με τον κορυφαίο διοργανωτή Εκθέσεων στη χώρα τη ΔΕΘ- Helexpo με το περίπτερο του Δήμου Σοφάδων να  αποσπά καθημερινά τις καλύτερες κριτικές.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτέλεσαν τα Λουτρά Σμοκόβου αλλά και  η γευσιγνωσία αγροδιατροφικών προϊόντων και ποτών της περιοχής.  Στο καλαίσθητο περίπτερο του Δήμου , οι  επισκέπτες ενημερώνονταν πλήρως για τη λειτουργία των Λουτρών Σμοκόβου  και για τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών. Διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με παράλληλη οπτικοακουστική  προβολή της περιοχής ενώ υπήρχε και το παραδοσιακό κέρασμα στους επισκέπτες. Μέσω του περιπτέρου παρουσιάστηκαν με επιτυχία τα πολλά και ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που διαμορφώνουν ιδανικές συνθήκες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και χαρίζουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες του τόπου.

Η συμμετοχή μάλιστα σε σχετική προωθητική ενέργεια των Λουτρών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς συμμετείχαν περισσότερα από 1500 άτομα.

Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα και να ενημερωθούν για αυτά,  από τους επιχειρηματίες που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Δήμου. Η παρουσία τους ήταν εντυπωσιακή και η επισκεψιμότητα στο περίπτερο ήταν ιδιαίτερα μεγάλη καθώς χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν το χώρο δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα που ταυτόχρονα πρόβαλαν και την περιοχή του Δήμου Σοφάδων.

Εν τω μεταξύ, τη δικιά τους πινελιά πρόσθεσαν στο περίπτερο του Δήμου, ομαδικά έργα παιδιών από το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων που δικαίως κέρδισαν τα βλέμματα και τα συγχαρητήρια των επισκεπτών.

Να σημειωθεί επίσης ότι εκπρόσωποι του Δήμου συμμετείχαν και στις παράλληλες εκδηλώσεις – ημερίδες  που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης και συγκεκριμένα το Σάββατο 8/9 με θέμα «Φυσικό φαινόμενο ‘’Ιανός’’: Δύο χρόνια μετά» και την Κυριακή 9/9 στην αντίστοιχη με θέμα «Αυθεντικότητα στις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού»

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης το περίπτερο του Δήμου Σοφάδων επισκέφτηκε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους εκθέτες που συμμετείχαν, να ενημερωθούν αλλά και να τους δώσουν πολλά συγχαρητήρια στους υπευθύνους των Λουτρών Σμοκόβου για την πολύ καλή παρουσία και την επιτυχημένη προβολή και στους επιχειρηματίες για τα εξαίρετα τοπικά προϊόντα που παράγουν.

Το περίπτερο του Δήμου Σοφάδων απέσπασε επίσης τα καλύτερα σχόλια από τους βουλευτές κ. Γιώργο Κωτσό και Ασημίνα Σκόνδρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Δημήτρη Μάντζο ,  τον Πρόεδρο της ΔΕΘ Helexpo κ. Τάσο Τζήκα, καθώς και εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων που το επισκέφτηκαν.

Ο Δήμος Σοφάδων ευχαριστεί θερμά όλους τους εκθέτες που συμμετείχαν στο περίπτερο του Δήμου και πιο συγκεκριμένα:

«Ευλογία», Μάλλιος Κωνσταντίνος παραγωγή-  εμπόριο μελιού

ΕΥΩΔΙΑ  αρωματικά φυτά – ΒΗΣΣΑΡΙΑ ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΥ

«Ηλιογέννημα» Ραχμάνη Αλέξανδρα -προϊόντα βιολογικής γεωργίας

Κοϊθας Θ.-K. Λιακοπούλος Ο.Ε. – Παραγωγή και εμπορία αλκοολούχων ποτών

«Μελισσοκομική ΕΛΛΑΣ»  – Ντούλιας Κωνσταντίνος

Μέλι Χαϊδά

Οικογένεια Γαϊτανίδη -Παραγωγή και εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων

Οικογένεια Ρουμπή – Αρωματικά φυτά

Οικοτεχνία «Παραδοσιακόν» Ντάφος Ιωάννης

Παραδοσιακά – Βιολογικά Προϊόντα Βησαρόπουλος

«Το Α και το Ω της γιαγιάς Γραμματικής» – Οικοτεχνία Γ. Μπισίλκα

Χατζής Χαράλαμπος, παραγωγή- εμπόριο μελιού

«ΦΙΛΙΑ ΓΗ» Αμπελουργική Οινοποιητική Φίλιας Α.Ε.

ETH OIL – ΠΡΑΣΣΑΣ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε Βιολογικά βότανα & αιθέρια έλαια

Mieli di Helena – Giuseppe Gamo Μελισσοκομική εταιρεία

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στη «Τhessaly Expo 2022» τόνισε:

«Η Δημοτική Αρχή φροντίζει να αναδεικνύει με δυναμισμό και στο μέγιστο βαθμό τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κάνουμε και ακόμα πιο περήφανοι για τον τόπο και τους ανθρώπους που εκπροσωπούμε. Οι προσπάθειες του Δήμου Σοφάδων για περαιτέρω προβολή της περιοχής αλλά και των τοπικών προϊόντων, θα συνεχιστούν και με άλλες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις με στόχο»