Ιδιαίτερα επιτυχημένη είναι η συμμετοχή του Δήμου Σοφάδων στην 13η Εμποροβιοτεχνική Εκθεση Καρδίτσας που εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής και θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου.
Εκατοντάδες κόσμου επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δήμου Σοφάδων, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της περιοχής, ενώ η εμφάνιση και η καλαίσθητη διακόσμηση του περιπτέρου τράβηξε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων.
Στο περίπτερο του Δήμου προβάλλονται διάφορα προϊόντα της περιοχής, όπως, όσπρια, σπόροι, ρίγανη, χυμός τομάτας, ζυμαρικά, μέλι, τσίπουρα, κρασιά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά αλλά και είδη βυζαντινής τέχνης.
Ανάρπαστες είναι οι χαρτοσακούλες με ενημερωτικό υλικό του Δήμου που δίνονται στους επισκέπτες της έκθεσης αλλά και το παραδοσιακό κέρασμα με τσίπουρο και λουκούμι.
Έκδηλο δε, είναι το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την κλήρωση που περιλαμβάνει δυο διανυκτερεύσεις στην Ρεντίνα στο ξενοδοχείο «Δολοπία», μια διανυκτέρευση στον ξενώνα Ρεντίνας «Rentinia in» και τρία πλήρες πακέτα spa στα Λουτρά Σμοκόβου.
Κατά γενική ομολογία πάντως ο Δήμος Σοφάδων διοργάνωσε μία άκρως επιτυχημένη προβολή του Δήμου και των ξεχωριστών προϊόντων του σε μία έκθεση – θεσμό για την προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος έδωσε το παρόν στην τελετή εγκαινίων αλλά και στο περίπτερο του Δήμου, όπου δέχτηκε τα συγχαρητήρια των επισκεπτών για την πολύ καλή παρουσία του Δήμου στην έκθεση και την προβολή των προϊόντων της περιοχής.
Παράλληλα, ο ίδιος και οι συνεργάτες του περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης και συνεχάρησαν τους εκθέτες για την παρουσία τους.
Ο Δήμος Σοφάδων ευχαριστεί θερμά όλους τους παραγωγούς και εκθέτες που διέθεσαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο του Δήμου και πιο συγκεκριμένα:
• Τσιανάβας ΑΒΕΕ- Συσκευασία, Παραγωγή και εμπορία αλλαντικών
• Εξαρχος- Παραγωγή και εμπορία αλλαντικών
• Κοϊθας Θ.- Λιακοπούλου Ε. Ο.Ε. – Παραγωγή και εμπορία αλκοολούχων ποτών
• Ντούλιας Κωνσταντίνος «Μελισσοκομική ΕΛΛΑΣ» παραγωγή- εμπόριο μελιού
• Χατζής Χαράλαμπος, παραγωγή- εμπόριο μελιού
• Μάλλιος Κωνσταντίνος «Ευλογία», παραγωγή- εμπόριο μελιού
• Οικογένεια Γαϊτανίδη -Παραγωγή και εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων
• Αφοι Χρ. Κατσή Agroland A.E – Παραγωγή και εμπορία οσπρίων και σπόρων
• Ραχμάνη Αλέκα «Ηλιογέννημμα» -προϊόντα βιολογικής γεωργίας
• Ντάφος Ιωάννης – πάπρικα, παραγωγή αγροτικών προϊόντων
• Στασινοπούλου Βάια «Η Θεσσαλία»– Εργαστήριο παραδοσιακών τροφίμων
• Κατσικάρα –Γκουντάρα Α. «Αρνης Γαία» – Ρίγανη, βότανα, αρωματικά φυτά
• Κ & Ν. Μουλιάκος ΟΕ «Δήμητρα»- παραγωγή παραδοσιακών τροφίμων
• Ακρίβος Αποστόλης – Βυζαντινές Αγιογραφίες
Οι προσπάθειες του Δήμου Σοφάδων για περαιτέρω προβολή των τοπικών προϊόντων αλλά και του τουριστικού προϊόντος, θα συνεχιστούν και με άλλες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις.
Δήλωση Θάνου Σκάρλου

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στην 13η Εμποροβιοτεχνική Εκθεση έκανε της εξής δήλωση:

«Η 13η Εμποροβιοτεχνική Εκθεση Καρδίτσας πραγματοποιείται φέτος σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ο μεγάλος αριθμός κλειστών επιχειρήσεων, η βαθιά ύφεση που βιώνει όλη η περιφέρεια, διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται να αλλάξουμε προσανατολισμό. Εχουμε φτάσει σε μία ιδιαίτερα δυσχερή θέση όπου σειρά από μέτρα μας επιβάλλονται.

Πρέπει όμως να πιστέψουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας μας, μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο τοπίο που ανατέλλει. Να βάλουμε όρους όπως η ποιότητα, η ανταγωνιστικότητα, η εξωστρέφεια στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να δούμε τις νέες ευκαιρίες που προβάλλουν γύρω μας και δίνουν προοπτικές για επιχειρηματική δράση και ανάπτυξη.

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το μέλλον με όρους παρελθόντος. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το κράτος, η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη όπως τα ξέραμε έχουν τελειώσει χωρίς επιστροφή. Πρέπει να κινητοποιήσουμε πόρους του ιδιωτικού τομέα να ενσωματώσουμε όλες τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινή μας λειτουργία. Οι δημόσιοι πόροι είναι μετρημένοι και κάθε χρόνο λιγοστεύουν. Με στοχευμένες δράσεις, με εξειδικευμένες επιλογές, πρέπει να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης. Να ενισχύσουμε τις στρατηγικές μας επιλογές για εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα. Τις επιλογές που μπορούν να αναδείξουν το πολιτιστικό απόθεμα, το φυσικό μας απόθεμα, που μπορούν να κινητοποιήσουν και άλλους πόρους που ενισχύουν συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση πλέον πως όλες μας οι επιλογές πρέπει να έχουν μετρήσιμο , να έχουν ορατό αποτέλεσμα .
Σ’ αυτές ακριβώς τις επιλογές εντάσσονται και τα τοπικά προϊόντα. Προϊόντα που παράγονται στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων, επώνυμα, που με την κατάλληλη οργάνωση της παραγωγής, είναι δυνατόν να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.
Στην κατεύθυνση αυτή, όλοι οι φορείς μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην δρομολόγηση της νέας πορείας της περιοχής μας.»