Η πληρέστερη συνεργασία και η αρωγή του Δήμου Σοφάδων στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, με τον Πρόεδρο του Τμήματος Δρ Μιχάλη Σκαρβέλη, καθώς και με το επιστημονικό προσωπικό.
Η επίσκεψη του κ. Σκάρλου και ομάδας συνεργατών του στο ΤΕΙ, συνοδεύτηκε από μια ατζέντα θεμάτων. Το πρώτο σπουδαίο βήμα για την ανάπτυξη σχέσεων πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου θα αποτελέσει το Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα υπογραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην αξιοποίηση του δυναμικού και της τεχνογνωσίας του Τμήματος αλλά και τη βαθύτερη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των επιστημόνων και των σπουδαστών σε θέματα που θα αναδεικνύουν τόσο την περιοχή του Δήμου Σοφάδων όσο και την άριστη δουλειά που γίνεται στο εν λόγω Ιδρυμα.
Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται δεδομένη η ενεργή συμμετοχή του Τμήματος στο θέμα των παιδικών χαρών, με στόχο να ξαναγίνουν ασφαλείς και λειτουργικές.

Ο κ. Σκάρλος και η Διοίκηση του Τμήματος τόνισαν με έμφαση ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην εμβάθυνση των σχέσεων του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου με την τοπική κοινωνία και στην αξιοποίηση των δυναμικών προτάσεων συνεργασίας.
Σ’ αυτό πλαίσιο, ο Δήμαρχος Σοφάδων δεσμεύτηκε για την ανάληψη δράσεων που θα καταδεικνύουν την ανάγκη ισχυροποίησης του Τμήματος αλλά και την δυναμική αποτροπή οποιασδήποτε σκέψης επαναχωροθέτησης του Τμήματος εκτός Καρδίτσας.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Σκάρλος ξεναγήθηκε από τον καθηγητή κ. Δρ Γεώργιο Νταλό στους χώρους και στα εργαστήρια του Τμήματος ενώ έγινε παρουσίαση των υπερσύγχρονων μηχανημάτων.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε τα εξής:

«Αξιοποιούμε την παρουσία του Τμήματος στο νομό μας, η οποία είναι σημαντική και ουσιαστική.
Ο Δήμος Σοφάδων βρίσκεται δίπλα στο ΤΕΙ, το οποίο αποτελεί σπουδαίο παράγοντα προσδιορισμού του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι της περιοχής μας.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενδυνάμωσης και συνεργασίας με το Ίδρυμα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, με κύριο ζητούμενο την περαιτέρω προσέγγιση, στον τομέα των υποδομών, στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και στην από κοινού διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Κάθε τι που θα δώσει πνοή στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου είναι και επιδίωξη του Δήμου Σοφάδων, καθώς η περαιτέρω ανάπτυξη του ιδρύματος ουσιαστικά θα προαναγγείλει και περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς.»