Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα αισθητικής αναβάθμισης και ανάδειξης της Τ.Κ Θραψιμίου ύψους 600.000 ευρώ

Πρόκειται για παρεμβάσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα με στόχο την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού.

Στην περιοχή βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Δημήτρης Ζάβαλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Ζήσης, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αντιγόνη Κατσάρα, την επιβλέπουσα του έργου κ. Ελπίδα Τριανταφύλλου και τον Μηχανολόγο κ. Ευάγγελο Αραμπατζή.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ζάβαλος, αμέσως μετά τόνισε ότι το έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον οικισμό καθώς συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

«Βασική μας προτεραιότητα είναι η ποιοτική ανταπόκριση μας στην καθημερινότητα των δημοτών. Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες και στις ανάγκες του πληθυσμού για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάβαλος.

Από την πλευρά του ο κ. Ευαγ. Ζήσης σημείωσε: «Η Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις, προωθεί την εφαρμογή προτάσεων και λύσεων που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο αλλά ταυτόχρονα αναβαθμίζουν την περιοχή.»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

Ο προϋπολογισμός δαπάνης του έργου «Αισθητική αναβάθμιση και ανάδειξη οικισμού Θραψιμίου » ανέρχεται στο ποσό των 600.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του αντίστοιχου ΦΠΑ 23%.

Σκοπός της μελέτης είναι η διαμόρφωση διαφόρων θέσεων στον οικισμό του Θραψιμίου, ώστε ο οικισμός να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά.

Σε ότι αφορά στη συγκεκριμένη μελέτη «Αισθητική αναβάθμιση και ανάδειξη οικισμού Θραψιμίου», πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

•             Εργασίες διαμόρφωσης της υπάρχουσας πλατείας με κατασκευή πέτρινων τοιχείων, πλακόστρωση τμημάτων της πλατείας αλλά και επένδυση με πέτρα υπαρχόντων τοιχείων. Παρεμβάσεις ανάπλασης για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, δημιουργία χώρου παιδικής χαράς και αθλοπαιδιών (γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5).

•             Θα γίνουν κατασκευές από αργολιθοδομή για τη δημιουργία πέτρινων καθιστικών, πλακόστρωτα με χονδρόπλακες και φυτοτεχνικές εργασίες. Τέλος θα γίνουν οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προκειμένου να υπάρχει ο κατάλληλος και επαρκής φωτισμός.

 

ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΙ

•             Πρόκειται να κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης από αργολιθοδομή και πλακόστρωση του χώρου με ακανόνιστη χονδρόπλακα.

ΘΕΣΗ ΘΕΑΣ

•             Πρόκειται να δημιουργηθεί μία μικρή πλακόστρωτη πλατεία με χώρους ξεκούρασης – καθιστικά από λιθοδομή και φυτοτεχνικές εργασίες.

ΘΕΣΗ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΑ – ΤΟΙΧΙΑ

•             Πλακόστρωση κοινοτικών δρόμων του οικισμού με χονδρόπλακες σε υπόβαση από σκυρόδεμα, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης από λιθοδομή και επένδυση με αργολιθοδομή υπαρχόντων τοιχίων αντιστήριξης.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

•             Εργασίες αποκατάστασης εξωτερικής όψης κτιρίου κοινοτικού γραφείου θραψιμίου και πιο συγκεκριμένα αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα και κεραμιδιών, εξωτερικοί χρωματισμοί, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και ένδυση με λιθοδομή ύψους 0,60μ. στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η πίστωση του έργου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»