Για πέμπτη συνεχή χρονιά μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες του τόπου μας επιλέγουν την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου για να διατρανώσουν μαζικα το μήνυμα “Γίνε εθελοντής μη μένεις θεατής”  και το φορούν καπέλο στο κεφάλι τους!

IMG_20180603_205425

Η διαδρομή των 13 χιλιομέτρων και των έξι χωριών με σύνθημα “Βάλτε το ποδήλατο στη ζωή σας και οδηγήστε με ασφάλεια” κράτησε δύο ώρες με την περιφρούρηση από την τροχαία Καρδίτσας,  το Α.Τ. Σοφάδων αλλά και από τους πιο έμπειρους ενήλικες ποδηλάτες που… φρόντισαν και για το ρυθμό των μικρότερων ποδηλατών…

Σημαντικός συνοδοιπόρος στη διαδρομή το πολυβραβευμένο νερό ΘΕΟΝΗ, ενώ  η στάση στο δάσος ανωγείου, σε συνδυασμό με το ωστικό αεράκι της ημέρας, ήταν οι δροσερές πινελιές στην ποδηλατάδα.

Στον τερματισμό προσφέρθηκαν  παραδοσιακό πρωινό και δροσερά ροφήματα προσφορά από τις φιλόξενες νοικοκυρές του χωριού, με την επιμέλεια του μορφωτικού συλλόγου Μελισσοχωρίου.

IMG_20180603_205617

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Σοφάδων κ Σκάρλος, ο αντιδήμαρχος κ. Κοντοβάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αγγελόπουλος και Ευαγγελογιάννης, η Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μελισσοχωρίου κα Βαϊοπουλου, ο διευθυντής κ. Παπακυρίτσης και μέλη του συλλόγου γονέων του Δημοτικού σχολείου Καρποχωρίου, ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Καρποχωρίου κ. Ζαρχανής και η πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου μελισσοχωρίου κα Ζιάκα.

FB_IMG_1528275105997

Στο πλαίσιο των σκοπών της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε  ομιλία από την Πρόεδρο τοπικής κοινότητας  με θέμα την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νοοτροπίας εθελοντή αιμοδότη και, μεταξύ άλλων, εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς τον αντιδήμαρχο κ. Κουρκούνα, τον κ. Παύλου, υπεύθυνο των ποδηλάτων του δήμου Καρδίτσας αλλά και την εταιρεία ΘΕΟΝΗ για τη χορηγία του νερού, τον ποδηλατικό όμιλο Καρδίτσας,  καθώς και  προς όλους τους εθελοντές χωριανούς  που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της Ποδηλατοβόλτας για την εθελοντική αιμοδοσία.

IMG_20180603_204700

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του μορφωτικού συλλόγου κα Παπαδημητρίου  ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες του χωριού και τις χορηγούς  εταιρείες Κλιάφα και Τρίκκη, για την συνεισφορά τους στο παραδοσιακό πρωινό που διατέθηκε.

Παράλληλα, η  κ. Γονιτσιώτη έκανε σύντομα αναφορά στη φιλοσοφία της αθλητικής σκοπευτικής Ακαδημίας Καρδίτσας, αποδεικνύοντας με πραξη σε μικρούς και μεγάλους τα σωστά βήματα για την επίτευξη του … στόχου!

Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου και απονομή αναμνηστικής πλακέτας στην κεντρική χορηγό της εκδήλωσης  κυρίας Ζάχου Μπακάλη Ελένης,  καθώς και  στον κύριο Παπαδημητρίου Γιώργο και στην κυρία Τσιανάκα Δώρα  για την αντίστοιχη δράση του 2017.

received_1003631313136202

Η διοργάνωση έγινε από την κοινότητα Μελισσοχωρίου με συνδιοργανωτή τον μορφωτικό σύλλογο του χωριού και την υποστήριξη των δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων