Στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δ. Σοφάδων , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σοφάδων.
Οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Δημοτικής και Τοπικών Κοινοτήτων και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σοφάδων από όλες τις παρατάξεις έδωσαν όρκο πίστης και τιμής στο Σύνταγμα και τους νόμους και εκτέλεσης των διοικητικών καθηκόντων με τιμιότητα και ευσυνειδησία.
Η τελετή ορκωμοσίας τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριφερσάλων κ.κ Τιμόθεου ο οποίος ευχήθηκε στη νέα Δημοτική Αρχή καλή δύναμη στα νέα της καθήκοντα.
Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του νομού κα Ασημίνα Σκόνδρα, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και ο κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Κώστας Πατσιαλής, ο Περ. Σύμβουλος κ. Κωστής Νούσιος, ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο π. πολιτευτής κ. Νίκος Παππάς, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μανώλης Παλάσκας εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών .
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του νυν Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου και του Δημ. Συμβούλου κ. Σωτήρη Στουρνάρα και η ομιλία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται ευθύς εξαρχής από 1ης Σεπτεμβρίου ζητώντας από όλους η νέα αυτή θητεία που ξεκινά να διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας. Ο ίδιος επεσήμανε:
«Δεσμευόμαστε για μια ακόμη φορά ότι θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Θα μείνουμε αφοσιωμένοι και συνεπείς στα νέα μας καθήκοντα, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους, όλων των παρατάξεων με τους οποίους θα συνεργαστούμε για το καλό του τόπου.
Και από το βήμα αυτό οφείλω να επαναλάβω και να τονίσω ότι: Οι εκλογές τέλειωσαν στις 25 Μαΐου. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές στη δύσκολη προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό Δήμο, προς όφελος όλων των συνδημοτών μας. Τα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου, οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά.

Εμείς, ως νέα δημοτική αρχή, θα προσπαθήσουμε να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον στόχο αυτό.

Προσωπικά ως ορκισμένος Δήμαρχος θέλω να δηλώσω ότι.
1. Θα εργαστούμε με πάθος και με μοναδικό σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.
2. Θα εργαστούμε με απόλυτη διαφάνεια και εντιμότητα. Θέλουμε κάθε στιγμή ο κάθε Δημότης να γνωρίζει που θα πηγαίνει το τελευταίο ευρώ του δημοτικού χρήματος.
Και δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα είμαι αμείλικτος σε οποιοδήποτε σημάδι διαφθοράς και από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται.
Όπως είναι φανερό ο Δήμος Σοφάδων βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι προτεραιότητες που έχουμε θέσει προκειμένου να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις είναι:
. Οργανωτική ανασυγκρότηση
. Στρατηγικός σχεδιασμός
. Πολιτική λειτουργία και αναβάθμιση θεσμικών λειτουργιών
. Οικονομική διαφάνεια και ορθολογική διαχείριση
. Παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους κατοίκους
. Αξιόπιστη παρουσία σε επίπεδο περιφέρειας και κεντρικής διοίκησης
. Διεκδίκηση και κατάκτηση δίκαιων αιτημάτων της περιοχής μας
Είναι αταλάντευτη η θέλησή μας να αγωνιστούμε για όλα αυτά , έτσι ώστε να κατακτήσουμε την ποιότητα ζωής που δικαιούμαστε και να χαράξουμε ένα μέλλον αντάξιο της ιστορικής πορείας και των δυνατοτήτων που έχει η περιοχή μας .»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε:

« Η οργανωτική ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς διακρίσεις του συνόλου του προσωπικού που διαθέτει ο Δήμος μας, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστες υπηρεσίες και μηχανισμούς λειτουργίας στην υπηρεσία του πολίτη.
Ήδη έχουμε μια πρώτη εικόνα για το προσωπικό αυτό και με χαρά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, πρόθυμο να στηρίξει την νέα προσπάθειά μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός, γεμάτος αντιξοότητες. Όμως έχουμε ταχθεί στην υπηρεσία του τόπου μας και θα αφοσιωθούμε στον στόχο μας, υπερβάλλοντας αν χρειαστεί και εαυτούς.
Από τους συνδημότες μας ζητάμε την κατανόησή τους.
Επιζητούμε την καλοπροαίρετη κριτική γιατί αυτή μπορεί ν’ αποτελέσει την πυξίδα για διορθωτικές κινήσεις.
Ταυτόχρονα όμως ζητούμε την ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του δήμου και την ουσιαστική και εποικοδομητική βοήθειά τους.»

Καταλήγοντας ο κ. Σκάρλος υπογράμμισε:

«ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ, να συνεχίσω να υπηρετώ το θεσμό της Αυτοδιοίκησης προασπίζοντας αποκλειστικά και μόνο το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, έχοντας το Δημαρχείο και την πόρτα του Δημάρχου ανοικτή σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Είμαι βέβαιος ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, με τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων θα παράξει σημαντικό έργο. Όλοι οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι είναι ικανοί, αξιόλογοι, με εμπειρία και γνώσεις, με όρεξη για δουλειά.
Στο τέλος αυτής της νέας θητείας, η οποία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου, όλοι μας θα είμαστε περήφανοι που υπηρετήσαμε τους πολίτες,, που αγωνιστήκαμε για να δώσουμε λύσεις και υλοποιήσαμε χρήσιμα έργα, βάζοντας τα γερά θεμέλια ενός ισχυρού Δήμου Σοφάδων.»