Όλα είναι έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων καθώς το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι απαραίτητες εργασίες στα σχολικά κτίρια του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, κ. Θάνος Σκάρλος, έδωσε έγκαιρα εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου για τον απαραίτητο προγραμματισμό, προκειμένου τα σχολεία να είναι έτοιμα την Παρασκευή να υποδεχθούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα συνεργεία του Δήμου Σοφάδων που συγκροτήθηκαν υπό την επίβλεψη του Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Αγγελόπουλου εργάστηκαν πυρετωδώς και το σύνολο των αναγκαίων παρεμβάσεων ολοκληρώθηκε.

Οι εργασίες ως επί τω πλείστον αφορούσαν αποκαταστάσεις φθορών που παρουσίαζαν τα κτίρια και οι αύλειοι χώροι.

Ο κ Αγγελόπουλος  σε  δήλώσή του ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς  τόνισε: «Μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, προσπαθούμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα να ανταποκριθούμε και να συντηρήσουμε τα πολλά σχολικά κτίρια του δήμου μας, έτσι ώστε οι μαθητές όλων των βαθμίδων, να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους κάτω από κατάλληλες συνθήκες.

Παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν το φετινό καλοκαίρι, με την έλλειψη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού και με δεδομένο το γεγονός ότι «οι στρόφιγγες» του Υπουργείου με τις ανάλογες πιστώσεις προς τους ΟΤΑ παραμένουν κλειστές, η Δημοτική Αρχή προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου τα σχολεία μας να είναι έτοιμα σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τις διευθύνσεις των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την καθοριστική συνεισφορά τους και την πολύτιμη βοήθειά τους»