Ο Δήμος Σοφάδων συνέβαλε εξαρχής στη στήριξη του Τμήματος Κτηνιατρικής

Τόνισε ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Βασίλης Αγγελόπουλος στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος
Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας της Κτηνιατρικής, που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του Τμήματος παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Βασίλης Αγγελόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΤΚ Καρποχωρίου κ. Κωνσταντίνο Μπάλλα.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Σοφάδων συνέβαλε εξαρχής στη στήριξη της Σχολής, παραχωρώντας έκταση 500 στρεμμάτων περίπου και κτιριακές εγκαταστάσεις στην ΤΚ Καρποχωρίου.

Αλλωστε το θέμα της αξιοποίησης του «αγροκτήματος Καρποχωρίου» συζητήθηκε και σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Πετράκο.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Αγγελόπουλος, αναφέρθηκε στην προσφορά του Τμήματος καθώς και στον σύνθετο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει. Παράλληλα όμως, επισήμανε την ελλιπέστατη αξιοποίηση του «αγροκτήματος Καρποχωρίου». Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Αγγελόπουλου.

«Το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα 20 χρόνια λειτουργίας του, κατάφερε να επενδύσει όχι μόνο στη γνώση και στην καινοτομία αλλά και σε συνεργασίες σε τοπικό, περιφερειακό ακόμη και διεθνές επίπεδο.

Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι προοπτικές του Ιδρύματος, παρά την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, είναι ευοίωνες.

Ο Δήμος Σοφάδων από την πρώτη στιγμή έσπευσε να βοηθήσει έμπρακτα το Τμήμα με την παραχώρηση 500 στρεμμάτων και κτιριακών εγκαταστάσεων στην ΤΚ Καρποχωρίου, αν και 20 χρόνια μετά η αξιοποίησή τους είναι ελλιπέστατη.

Κοινός στόχος εξακολουθεί να παραμένει –καθώς υπάρχουν οι δυνατότητες για ουσιαστική σύνδεση των δράσεων της Σχολής με την κοινωνία- η σύμπλευση των δραστηριοτήτων του Τμήματος με την παραγωγή, την μεταποίηση και την διάθεση των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας, θέλω να ευχηθώ, το Τμήμα Κτηνιατρικής, να συνεχίσει τη μέγιστη προσφορά του στους τομείς της επιστήμης και της εκπαίδευσης, αλλά και τη συμβολή του στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό του Ν. Καρδίτσας.»

kthniatrikh 20 xronia2