Η Δημοτική Μουσική Σχολή Σοφάδων, μετρά μια μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στην μουσική εκπαίδευση των νεαρών Σοφαδιτών. Μέσα σε ένα άρτια εξοπλισμένο διδακτήριο που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου,

τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας της Μουσικής Σχολής Σοφάδων έρχονται σε επαφή με τις νότες, ξετυλίγουν το ταλέντο τους και χαράζουν τη δική τους πορεία στο πεντάγραμμο. Η Σχολή, διαθέτει Τμήματα για τη θεωρητική και πρακτική διδασκαλία της Δυτικοευρωπαϊκής κλασικής μουσικής, τάξεις παραδοσιακής μουσικής (δημοτικής- βυζαντινής και εκκλησιαστικής).

mousiki_sxoli_1 mousiki_sxoli_2

 

Τα τμήματα της Δυτικοευρωπαϊκής μουσικής χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτή της σχολής Ανωτέρων Θεωρητικών και Σύνθεσης όπου τα παιδιά διδάσκονται μαθήματα ωδικής, ειδικό αρμονίας και αντίστιξης και στη σχολή Ενόργανης Μουσικής που διαθέτει τμήματα πλήκτρων (πιάνο, ακορντεόν, αρμόνιο), εγχόρδων (κιθάρα, μπουζούκι, βιολί) αλλά και τμήματα  Βυζαντινής και εκκλησιαστικής μουσικής. Τέλος, για τους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου που εγγράφονται στο τμήμα της προ-ωδειακής (εισαγωγική τάξη της Μουσικής Σχολής) η παρακολούθηση των μαθημάτων  είναι δωρεάν.

 

mousiki_sxoli_3 mousiki_sxoli_4