Τα Χριστούγεννα, πέρα από τον συμβολικό τους χαρακτήρα περικλείουν μέσα τους δυνατά μηνύματα για την κοινωνία μας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτές τις μέρες πρωταγωνιστούν οι λέξεις «αγάπη», «ελπίδα», «αλληλεγγύη». Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τις θυμόμαστε μόνο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αλλά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να αναλογιστούμε τι συμβαίνει γύρω μας.
Αυτές λοιπόν τις γιορτινές ημέρες, ας βοηθήσουμε με όποιο τρόπο και από όποια θέση μπορεί ο καθένας τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προσωπικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Ας προσφέρουμε, κάνοντας την αλληλεγγύη δύναμη της κοινωνίας μας. Η αλληλεγγύη που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δίνει την ελπίδα ότι το αύριο που όλοι προσδοκούμε μπορεί να έρθει.
Στο τέλος μιας πολλαπλά επιβαρυμένης χρόνιας, με μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα για όλους μας, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας προσφέρουν ένα αναγκαίο και ωφέλιμο διάλειμμα και στην ουσία μας κάνουν λίγο – πολύ πιο αισιόδοξους.
Πρέπει να αφουγκραστούμε ο ένας τον άλλο, να αντιμετωπίσουμε μαζί τις αγωνίες μας, να κάνουμε ότι μπορούμε για τους συμπολίτες μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες και όλους. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά με σκληρή δουλειά και προσήλωση στο στόχο να βελτιώσουμε τους όρους της ζωής μας, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και μια Νέα Χρονιά γεμάτη ανθρωπιά και ελπίδα για μας και τα παιδιά μας.

Δήμαρχος Σοφάδων
Θάνος Σκάρλος