Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους νέους και τις νέες του Δήμου Σοφάδων αλλά και του Ν. Καρδίτσας που πέτυχαν να εισαχθούν σε κάποιο ανώτατο και ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας. Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο μια απαιτητική και επίπονη διαδικασία η οποία για τους περισσότερους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησε αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Εύχομαι ολόψυχα μια εποικοδομητική ακαδημαϊκή πορεία και μια επακόλουθη επαγγελματική σταδιοδρομία στο αντικείμενό τους. Η επιτυχία να τους οπλίσει με δύναμη, αποφασιστικότητα και επιμονή ώστε να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του νέου κύκλου που ξεκινά στη ζωή τους.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών για την ηθική υποστήριξη και την πολύτιμη καθοδήγηση που τους προσέφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους προς την επιτυχία. Η επιτυχία είναι αδιαμφισβήτητα συλλογική.

Για κάποιους από τους μαθητές μας όμως οι προσδοκίες και τα όνειρα δεν έγιναν πραγματικότητα. Θέλω να απευθυνθώ σ’ αυτόυς, που παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως θα έχουν πολλές ακόμα ευκαιρίες στο μέλλον για να επιτύχουν τους στόχους τους αρκεί να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να διεκδικούν και να προσπαθούν για το καλύτερο.

Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, προκλήσεις και σίγουρα θα έχουν πολλές ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση.