Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Φεβρουαρίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Σοφάδων.

Με πλούσιο πρόγραμμα και τη φαντασία των καρναβαλιστών να χαρίζει άφθονα χαμόγελα το Καρναβάλι Σοφάδων, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Α.Π. Σοφάδων, πολιτιστικών Συλλόγων, Τοπικών Κοινοτήτων και εθελοντών, αναδεικνύεται σε κορυφαίο Αποκριάτικο δρώμενο στο Ν. Καρδίτσας.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου Ώρα: 7μ.μ. Κεντρική πλατεία

Με χορό, τραγούδι αλλά πάνω από όλα χαρούμενη διάθεση αναμένεται η σημερινή εκδήλωση στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας.

Το παραδοσιακό γλέντι που έχει προγραμματιστεί θα ντύσει μουσικά ο γνωστός στο πανελλήνιο Χρυσόστομος Μητροπάνος με την ορχήστρα του. Πιο συγκεκριμένα τον Χρυσόστομο Μητροπάνο συνοδεύουν οι μουσικοί:

Γ. Κοτσίνης – κλαρίνο

Θ. Κωνσταντίνου – λαούτο, τραγούδι

Μ. Κόττορος – βιολί

Γ. Σερίφης – κρουστό

Παράλληλα με το γλέντι θα προσφερθεί σε όλους παραδοσιακό μπλουγούρι με πρόβειο κρέας και κρασί.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: ο Σύλλογος «Φαέθων» Λευκίμμης Κέρκυρας, η Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κοιλάδας Λάρισας «Ο Φάρος», ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ματαράγκας & ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου Ώρα: 5.30 μ.μ. Σοφάδες

Εντυπωσιακή αναμένεται η φετινή παρουσία αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στην Αποκριάτικη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή στιγμή του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού, που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ντόπιους και επισκέπτες και θα εκτοξεύσει το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη, μεταμορφώνοντας την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.

Αμέσως μετά την παρέλαση, ακολουθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία ενώ ο Σύλλογος “Φαέθων” Λευκίμμης θα παρουσιάσει τις «Καντρίλιες» με τους συμμετέχοντες να υπόσχονται ένα μοναδικό θέαμα.