Πραγματοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση στην εθελοντική αιμοδοσία

 

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής  η  2η Ποδηλατοβόλτα Μελισσοχωρίου, που ήταν αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην εθελοντική αιμοδοσία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Μελισσοχωρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων, ενώ η διαδρομή περιελάμβανε μια απόσταση 12km (Μελισσοχώρι – Δασοχώρι – Άμπελος – Ανώγειο – Δάσος Αγωγείου – Φίλια – Μελισσοχώρι). Η εκκίνηση δόθηκε από την κεντρική πλατεία του Μελισσοχωρίου ενώ εκεί έγινε και ο τερματισμός.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα ενώ στα παιδιά δημοτικού που έλαβαν μέρος δωρίστηκαν (από χορηγία) πιστοποιημένα ποδηλατικά κράνη.

Παράλληλα μοιράστηκαν και μπλουζάκια με το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας,  προκειμένου να ενισχυθεί ο κοινωνικός και ανθρώπινος σκοπός της εκδήλωσης.

Στην ομαλή διεξαγωγή της Ποδηλατοβόλτας συνέβαλε η Τροχαία Καρδίτσας ενώ υπήρχε και γιατρός σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αμέσως μετά την ποδηλατοβόλτα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν επίδειξη ιπτάμενων«ντρον» (τηλεχειριζόμενα) στο γήπεδο Μελισσοχωρίου από την Αερολέσχη Καρδίτσας. Και αυτή η δραστηριότητα εντάσσονταν στους γενισκότερους στόχους της Κυριακάτικης εκδήλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης και η πρόεδρος της Τ.Κ Μελισσοχωρίου κ. Ζωή Βαϊοπούλου μετά το πέρας των εκδηλώσεων τόνισαν:

“Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την κορυφαία πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί την πιο καθαρή και κορυφαία μορφή εθελοντισμού. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν τις εκδηλώσεις.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συνεισφορά προς τον συνάνθρωπο τόσο μεγαλύτερο είναι και το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος του Δήμου είναι να ενισχύει με κάθε μέσο και τρόπο, την εθελοντική προσφορά, αναδεικνύοντας τη σημασία και την υψηλή αξία του ανθρωπισμού.”