Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλο το Δήμο Σοφάδων.

Στους Σοφάδες
Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, οι ιερείς και οι πολίτες κατευθύνθηκαν στη γέφυρα του ποταμού Σοφαδίτη.
Χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Ηλία Γώγου, παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, των Αντιδημάρχων, προέδρων Τοπικών Συμβουλίων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Διοικήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στους Σοφάδες,  εκπροσώπου του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου, έγινε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Σοφαδίτη ποταμού.fota sofades1fota sofades1fota sofades1

Στη Λίμνη Σμοκόβου

Μετά το πέρας της τελετής κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Σοφαδίτη Ποταμό, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Σμοκόβου. Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος του κόσμου που συνέρρευσε για να παρακολουθήσουν την Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στα νερά της Λίμνης.
Μάλιστα ο νεαρός Τάσος Λατίνης δεν δίστασε να πέσει στα κρύα νερά και να ανασύρει το σταυρό.
Με το πέρας της τελετής, ευχές απηύθυναν ο πατήρ Ηλίας Γώγος και ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος.

fota limni1

fota limni1

fota limni1

fota limni1

fota limni1

fota limni1

fota limni1

fota limni1

Στα Λουτρά Σμοκόβου

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοφανείων ο Αγιασμός των Υδάτων και στα Λουτρά Σμοκόβου και συγκεκριμένα στη μεγάλη πισίνα των εγκαταστάσεων. Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ηλίας Γώγος, ενώ το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο πρόεδρος των Λουτρών κ. Θεόδωρος Χασιαλής και μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων κ. Ιωάννης Σταμούλης, οι Αντιδήμαρχοι κκ Αθ. Σαμαράς, Γιώργος Τσιώτας, Παν. Κεφαλάς, Γιώργος Τσινόπουλος, Ιωάννης Κουτσομηλιάς και Αθ. Παππάς, η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙ. Ε.ΔΣ κ. Θώμη Καφάση, οι πρόεδροι των ΤΚ Λουτρού κ. Χαράλαμπος Χατζής, Αηδονοχωρίου κ. Σωτ. Αντωνόπουλος και Καρποχωρίου κ. Κώστας Μπάλλας. Την τελετή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και δεκάδες επισκέπτες και λουόμενοι που βρέθηκαν στην περιοχή.

fota loutra1

fota loutra1

fota loutra1