Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι δράσεις Δήμου Σοφάδων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας  σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική αφύπνιση πολιτών και φορέων.

Τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός μέρους της κοίτης του Σοφαδίτη ποταμού, με τη συμμετοχή εθελοντών συνδημοτών και μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων.

Οι μικροί μαθητές, συνοδευόμενοι από τον Αναπληρωτή Διευθυντή κ. Κώστα Σακκά και με την υποστήριξη του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων και του Συλλόγου Γυναίκων, ενημερώθηκαν για το περιβάλλον και τη σημασία του ενώ συμμετείχαν στον καθαρισμό της κοίτης.

Μια μέρα πριν, το πρωί της Τρίτης, στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τα δάση και την αξία του νερού με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων. Πιο συγκεκριμένα παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Επιπυραγός κ. Γεώργιος Ζήσης και ο Πυραγός Ευάγγελος Ζαβλάγκας. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός κ. Βιβή Τσιτώνα.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας, στον πολυχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία «Η  ζωή του Πι»

Ο Δήμος Σοφάδων ευχαριστεί τόσο τους μικρούς μαθητές όσο και τους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο φετινό περιβαλλοντικό κάλεσμα και συνέβαλαν θετικά στην πραγματοποίηση του στόχου των εκδηλώσεων: την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας και ιδιαιτέρως των νέων.