Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών-αθλητριών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, για πρώτη φορά, η αγωνιστική ημερίδα «1st Taekwondo Baby Cup 2016», στο κλειστό γυμναστήριο Σοφάδων.

Η αγωνιστική ημερίδα διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Αγωνιστικό Σύλλογο Ταεκβοντό Καρδίτσας με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και την υποστήριξη του Δήμου Σοφάδων & Δ.Ο.Π.Α.Π

∆ικαίωµα συµµετοχής είχαν αθλητές–τριες εγγεγραµµένοι στους Συλλόγους µέλη της ΕΛΟΤ κάτοχοι 9ο κουπ και άνω. Κάθε ηλικία αγωνίστηκε ξεχωριστά σύμφωνα με την κατηγορία βάρους.
Η διάρκεια του αγώνα ήταν 2 γύρους των 1,30 λεπτού µε ½ λεπτό διάλειµµα σε όλες τις κατηγορίες . Οι αγώνες έγιναν σύμφωνα µε τους κανονισμούς της WTF, με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και με επίσημους διαιτητές που έστειλε η Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος .
Υπήρχε επίσημος παρατηρητής αγώνων από την ΕΛ.Ο.Τ. για την διεξαγωγή των αγώνων & της αγωνιστικής ημερίδας .
Ο Δήμος Σοφάδων & το ΔΟΠΑΠ Σοφάδων βράβευσε τους δημότες διακεκριμένους αθλητές ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟ για της διακρίσεις τους στα διεθνείς και Ελληνικά πρωταθλήματα στο Ταεκβοντό , καθώς και τον προπονητή του Ταεκβοντό κ. ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟ ΒΑΪΟ για την σημαντική προσφορά του στο Ταεκβοντό από το 1989 έως σήμερα.

Είναι σημαντικό να πούμε διότι ο πρώτος Σύλλογος που ξεκίνησε από το 1989 έως σήμερα ήταν από τους Σοφάδες που ανέδειξε παρά πολλά ταλέντα .
Συμμετείχανε 365 αθλητές-τριες από 14 συλλόγους από τις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρπενήσι, Λαμία, Καμένα Βούρλα, Τρίκαλα, Αμπελώνα, Τύρναβο & Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο των αγώνων ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τόνισε:
Ο Αθλητισμός αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό κομμάτι του τόπου και του πολιτισμού μας, πηγή υγείας και ευζωίας για όλους – και κυρίως για τη νεολαία μας. Ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης που βιώνουμε όλοι, η ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελεί ουσιαστικής σημασίας διέξοδο για τους νέους και όχι μόνο. Είναι αυτονόητο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει τον τομέα αυτόν, γι’ αυτό και είναι χρέος όλων μας να στηρίζουμε τον αθλητισμό στο Δήμο μας σε όλες τις εκφάνσεις του.