Ενημερωτική συνάντηση με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών φορέων και των δημοτών, για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ)» διοργανώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Σοφάδων η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην ένταξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, στην τοπική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Η πράξη απευθύνεται σε ωφελούμενους οι οποίοι :

  1. 1)Κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου
  2. 2)Ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες ευάλωτων ομάδων :
  • Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
  • Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας /απειλούμενα από φτώχια
  • Άτομα με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες ROM, Έλληνες Τσιγγάνοι
  • Άλλες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων

Οι ανωτέρω ωφελούμενοι , μέσω των δράσεων που θα υλοποιηθούν θα προωθηθούν στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα με την:

  • Σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων
  • Σύσταση Νέων Επιχειρήσεων
  • Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας
  • Πρόσληψη σε Επιχειρήσεις της περιοχής

και αφορούν κλάδους οι οποίοι θα ωφελήσουν άμεσα την τοπική οικονομία της περιοχής και κυρίως τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν τα στελέχη της εταιρείας «Asset Τεχνολογική», που έχει αναλάβει την υλοποίηση της δράσης, Γεώργιος Κουκλάκης, Ευστράτιος Παπαδογιαννάκης και Στυλιανός- Μάνος Ανδρεάδης οι οποίοι παρουσίασαν και ανέλυσαν με λεπτομερέστερο τρόπο όλες τις θεματικές ενότητες της δράσης, ενώ στο τέλος δέχτηκαν ερωτήσεις και έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος με τους ενδιαφερομένους.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος ο οποίος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε :

« Εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που υπάρχει για την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει το πιο δυναμικό, το πιο παραγωγικό, το πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Φέραμε στον τόπο μας ένα πρόγραμμα το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους άνεργους συνδημότες μας. Σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσουν τρείς ακόμα δράσεις παρεμφερούς περιεχομένου, που αφορούν το Δήμο μας.

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι συμπολίτες μας, ο Δ. Σοφάδων στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης».

Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Σοφάδων στα τηλέφωνα 24433 53262 (κ. Παπακωνσταντίνου) και 24433 53266 (κ. Ξανθούλης), όπου μπορούν να συμπληρώσουν και τη σχετική αίτηση έως 31/12/12.