Λειτουργικά αναβαθμισμένη και αισθητικά άρτια θα παραδοθεί η οδός Αγίου Γεωργίου στους Σοφάδες μετά το πέρας των εργασιών που διεξαχθούν στα πεζοδρόμια της οδού.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε το έργο «Ανακατασκευή πεζοδρομίων δημοτικής οδού Αγίου Γεωργίου Σοφάδων» προϋπολογισμού 120.000,00 €.

 

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την συμβολή των οδών Αγ. Γεωργίου και Βενιζέλου, όπου κρίνεται αναγκαίο και επιβεβλημένο, καθώς η κατάσταση των πεζοδρομίων σε αρκετά σημεία δεν είναι η πρέπουσα.

 

Η μελέτη περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, τμήματα των οποίων είναι κατεστραμμένα.

Γενικά τα πεζοδρόμια κατά μήκος της κεντρικής οδού Αγίου Γεωργίου παρουσιάζουν ανομοιομορφία τόσο υψομετρικά όσο και στα υλικά επικάλυψης και χρήζουν ανακατασκευής ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑμεΑ.

 

Εργασίες

 

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν σύμφωνα με της αναλυτικές προσμετρήσεις της μελέτης είναι οι ακόλουθες:

1.         Καθαίρεση υφιστάμενων πλακοστρώσεων, τσιμεντοστρώσεων και κατεσταλμένων κρασπέδων και ρείθρων.

2.         Τοποθέτηση νέων κρασπέδων στα σωστά υψόμετρα και ανακατασκευή των ρείθρων με άοπλο σκυρόδεμα.

3.         Ανύψωση η υποβιβασμός φρεατίων ΟΚΩ

4.         Πλακόστρωση με τσιμεντόπλακες αντιολισθηρές έγχρωμες σύμφωνα με τις οδηγίες επίβλεψης και δημιουργία όδευσης τυφλών και διαβάσεων ΑμεΑ.

Ο προυπολογισμός του έργου εντάσσεται σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου» ενώ η δημοπράτηση αναμένεται έως τα τέλη Ιουνίου.

 

Με αφορμή την ένταξη του έργου, σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Δημήτρης Ζάβαλος τονίζει:

 

«Θέλουμε να προσφέρουμε στην πόλη μας έργα που θα κάνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας καλύτερη και πιο ανθρώπινη.

 

Στόχος της Δημοτικής Αρχής  είναι η ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους  καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στους Σοφάδες, ενώ παράλληλα σκοπός μας είναι να αναβαθμίζουμε, στο δυνατό που μπορούμε, και την αισθητική της πόλης μας».