Δραστηριότητες του Κ.Α.Π.Η. ΣΟΦΑΔΩΝ

Το Κ.Α.Π.Η. Δήμου Σοφάδων ιδρύθηκε το 1985 και είναι Ν.Π.Δ.Δ.

Οι σκοποί του είναι:

α)η πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων, ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου,

β)η διαφώτιση και η συνεργασία του ευρύτερου κοινού και των ειδικών φορέων σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες των ηλικιωμένων,

γ)η έρευνα σχετικών θεμάτων για τους ηλικιωμένους.

Από την ίδρυση του είναι στέκι των συνταξιούχων που έχουν δίψα για ζωή και διάθεση για συντροφικότητα. Είναι μια ιδιαίτερη γωνιά για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.  Είναι ο δικός τους τόπος συνάντησης που δίνει τη δυνατότητα να στήσουν μόνοι τους το δικό τους δίαυλο επικοινωνίας και να αναδείξουν μέσα από τις εκδηλώσεις τους τον άνθραπο και τις ανάγκες του. Το  προφίλ  του  Κ.Α.Π.Η.  συνθέτουν  μουσικοχορευτικές  εκδηλώσεις,  οι εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, τα θαλάσσια μπάνια και τα ιαματικά λουτρά.

Συμπαραστάτης στην υλοποίηση των προγραμμάτων του είναι ο Δήμος Σοφάδων που καλύπτει και τα λειτουργικά του έξοδα.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κάθε 16 και 30 του μηνός τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν τα είδη του κυλικείου, ενώ το απόγευμα της τελευταίας Τετάρτης κάθε μήνα διοργανώνονται εκδηλώσεις αφιερωμένες στις γυναίκες μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Το χορευτικό  τμήμα αποτελεί την· κυριότερη  ομάδα  δραστηριότητας του Κ.Α.Π.Η. Αποτελείται από 7 άνδρες και 8 γυναίκες. Ιδρύθηκε το 1993 και από τότε συμμετέχει με παραδοσιακούς χορούς σε διάφορες εκδηλώσεις κάνοντας το Κ.Α.Π.Η. υπερήφανο για τα μέλη του.

Το Κ.Α.Π.Η. Σοφάδων αριθμεί 1000 περίπου μέλη, διοικείται από 9/μελές Συμβούλιο και έχει 4 άτομα προσωπικό.

 

 

 

 

kaph1

kaph2

kaph3

kaph4