Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων διοργάνωσε με τη συμβολή του Δήμου Σοφάδων ιατρική ημερίδα με θέμα «Υγεία και Πρόληψη. Αντιμετώπιση συχνών προβλημάτων υγείας»

. Η ίδια εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο και στην Αθήνα.
Ομιλήτες ήταν οι Σοφαδίτες γιατροί Βαϊνά Σοφία (Καρδιολόγος) με θέμα «Στεφανιαία Νόσος» , Δελλής Αθανάσιος (Ουρολόγος) με θέμα «Παθήσεις προστάτου», Τρανταλής Γεώργιος (Καρδιολόγος) με θέμα «Προληπτική Καρδιολογία», και τέλος ο Μπαρμπατζάς Χαράλαμπος (Γαστρεντερολόγος) με θέμα «Πρόληψη καρκίνου παχέος εντέρου και στομάχου».
Ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με το ακροατήριο με σχόλια και παρεμβάσεις.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Τριανταλής ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Σοφαδίτες, τους γιατρούς – ομιλητές και τον Δήμαρχο Σοφάδων για τη σημαντική αρωγή του στην οργάνωση και την προώθηση της εκδήλωσης, τόνισε ότι ο ρόλος του Συλλόγου είναι μεταξύ των άλλων, μέσω τέτοιων δράσεων, η ανάδειξη των νέων ανθρώπων που μπορούν να επιτελέσουν κοινωνικό έργο και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία, όπως έπραξαν άλλωστε οι γιατροί με τις εισηγήσεις τους παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία σε όλους μας καθώς επίσης και ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ηλίας Γώγος, ο οποίος σημείωσε ότι με τη σημερινή εκδήλωση ο Σύλλογος αφενός αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών και αφετέρου ενεργοποιεί τους δεσμούς του με την πόλη των Σοφάδων.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων ανέφερε :
«Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα στην πόλη μας μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώνουν οι απόδημοι συμπατριώτες μας  που ζουν στην Αθήνα, για ιατρικά ζητήματα που αποτελούν  καθημερινό βίωμα και αναπόφευκτη συντροφιά όλων μας και έχουμε έτσι την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τη σημαντικότητά τους λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.
Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος , καθώς καθημερινά αντιλαμβάνομαι ότι ο τόπος αυτός έχει ισχυρά θεμέλια και ανθρώπους που ποτέ δε θα πάψουν, όπου κι αν ζουν, να συμβάλουν στη δημιουργία ενός μέλλοντος απαλλαγμένου από τα βάρη του παρελθόντος.
Ο Δ. Σοφάδων στέκεται  πάντα δίπλα σε πρωτοβουλίες σαν τις σημερινές που προάγουν το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεισφοράς ενώ ο ρόλος που διαδραματίζουν οι Σύλλογοι των απόδημων συμπατριωτών μας για τη δημιουργία ενός δικτύου επιστημόνων και στελεχών είναι αξιέπαινος και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον τόπο μας».
Σημειωτέον ότι με την εν λόγω εκδήλωση αναδείχθηκαν άνθρωποι νέοι επιστήμονες και δη Σοφαδίτες, οι οποίοι με τη γνώση τους είναι σε θέση να βοηθήσουν την τοπική τους κοινωνία. Στην εκδήλωση παρέστησαν πλήθος Σοφαδιτών, οι οποίοι μετά το πέρας αυτής αποχώρησαν ενθουσιασμένοι και έχοντας αποκομίσει χρήσιμες ιατρικές γνώσεις. Την γεμάτη αίθουσα πλαισίωσαν με την παρουσία τους οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς, καθώς και ο Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας διά των εκπροσώπων τους. 

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο