Παρουσία εκατοντάδων παιδιών και πολιτών έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

 

Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη των Σοφάδων καθώς με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σε εορταστικό χριστουγεννιάτικο κλίμα και με την παρουσία πλήθους παιδιών και πολιτών, πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Παρασκευής η φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία .

Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα όπου  ακούστηκαν κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ο Δήμαρχος  Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ ταυτόχρονα φωταγωγήθηκε και το Δημαρχείο.

Ακολούθησε η Φιλαρμονική του Δήμου Σοφάδων σε χριστουγεννιάτικους σκοπούς ενώ στη συνέχεια κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου η χορωδία του 1ου Δημ. Σχολείου και η χορευτική ομάδα του 2ου Δημ. Σχολείου.

Το πρόγραμμα έκλεισαν, η Μεικτή Χορωδία της Μουσικής Σχολής Σοφάδων και τα Εντεχνα και Νεανικά σύνολα της Μουσικής Σχολής.

 

Τις ευχές τους απηύθυναν ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Γώγος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σοφάδων σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τούτες τις μέρες πορευόμαστε όλοι έναν δρόμο δύσκολο και τα προβλήματα δεν λείπουν από τα περισσότερα σπίτια.  Ιδιαίτερα όμως τις ημέρες των εορτών έχουμε όλοι ανάγκη να ξεχάσουμε για λίγο τις έγνοιες και τα προβλήματα και να περάσουμε όμορφα με τα αγαπημένα πρόσωπα και τους οικείους μας.

Ως Δήμος, επιθυμούμε να δημιουργούμε με κάθε μας ενέργεια και δράση, κλίμα αισιοδοξίας, χαράς και θετικής  σκέψης σε μικρούς και μεγάλους. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις φετινές γιορτές. Με το κεντρικό μήνυμα «Δωσ’ μου το χέρι σου» επιθυμούμε να προβάλουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Έννοιες που δεν είναι απλά επίκαιρες αλλά και αναγκαίες.

Όμως, αυτές τις ημέρες, που είναι οι αγαπημένες γιορτές των παιδιών, φροντίζουμε μέσα από τις δράσεις μας να κάνουμε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά να χαμογελούν. Γιατί τα χαμόγελα των παιδιών δίνουν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας. Τα παιδιά μας είναι η ελπίδα μας.»

 

Ο Δήμος Σοφάδων ευχαριστεί θερμά τις Διευθύντριες του 1ου και 2ου Δημ. Σχολείου κυρίες Αριστέα Παπαδημητρίου και Χαρά Παπαδήμου αντίστοιχα, τους διευθυντές των χορωδιών κα Ελένη Γάκου και κ. Νίκο Γιαννέλο, την Διευθύντρια της Μουσικής Σχολής κ. Κατερίνα Κούβελου, τον μαέστρο της φιλαρμονικής κ. Ηρακλή Σταυρακούδη και όλους όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία των εκδηλώσεων.