Όλα είναι έτοιμα για τη Γιορτή Τσίπουρου που διοργανώνεται φέτος για 13η χρονιά στη  γραφική “Βασίλισσα των Αγράφων” τη Ρεντίνα, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μια γιορτή που έχει πλέον καταστεί θεσμός στη συνείδηση του κόσμου, που προσέρχεται από όλη τη  Θεσσαλία για να γευτεί το εκλεκτό τσίπουρο, που προσφέρεται σε όλους δωρεάν μαζί με τοπικά εδέσματα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της περιοχής και να γλεντήσουν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, που σκοπό έχει να αναδείξει το  τσίπουρο  ως ιδιαίτερο προϊόν της Ρεντίνας.

Τη γιορτή συνοδεύει ορχήστρα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής αποτελούμενη από τον Χρήστο Κιτσόπουλο στα πνευστά, τη Γλυκερία  Κωστούλα στο τραγούδι, τον Γιάννη Σερίφη στα κρουστά, τον Δημήτρη Σκότη στο λαούτο, τον Γιάννη Γκουζιώτη στο τραγούδι και τον Μίλτο Κρανιά στο μπουζούκι και το λαϊκό τραγούδι.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Σοφάδων – Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και της Τοπικής Κοινότητας Ρεντίνας.