Μπάμπης Παπαδόπουλος: Ευκαιρία ανάπτυξης το LEADER  

Το πρόγραμμα LEADER το οποίο θα εφαρμοστεί σε πεδινές περιοχές του Δήμου Σοφάδων παρουσίασαν στελέχη της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ Σοφάδων, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι επιλέξιμες δράσεις του Προγράμματος, τα ποσοστά ενίσχυσης, οι όροι και η διαδικασία υποβολής προτάσεων.

Στο Δήμο Σοφάδων το πρόγραμμα LEADER αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Σοφάδων (περιοχή εκτός σχεδίου πόλης), και τις Τ.Κ. Αγ.Βησσαρίου, Αγ.Παρασκευής, Αμπέλου, Ανωγείου, Γεφυρίων, Δασοχωρίου, Καππαδοκικού, Καρποχωρίου, Μοσχολουρίου, Μαυραχάδων, Μελισσοχωρίου, Πασχαλίτσας, Φίλιας Ερμητσίου, Κυψέλης, Ματαράγκας και Πύργου Κιερίου.

Μέσω της τρέχουσας πρόσκλησης δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης και τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας με τη χρηματοδότηση έως 50% του συνολικού κόστους Ιδιωτικών Επενδύσεων σε τομείς όπως η εμπορία και μεταποίηση γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, οι μικρές βιοτεχνίες, η παροχή υπηρεσιών, η παρασκευή τροφίμων, η εστίαση και αναψυχή κ.α. Παράλληλα ενισχύονται και έργα δημοσίου χαρακτήρα σε ποσοστό από 70-100%.

Το πλήρες ενημερωτικό υλικό της πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.anka.gr και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. (Μεγ. Αλεξάνδρου 34 1ος & 2ος όροφος, 43 100 Καρδίτσα), στα τηλέφωνα: 24410 42363 και 26345 καθώς και στο e-mail: anka@anka.gr

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Σοφάδων θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα LEADER. Πρόκειται για μια ευκαιρία ανάπτυξης που τη δεδομένη χρονική στιγμή καλούμαστε να την αξιοποιήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή και ευθύνη προς όφελος του Δήμου μας. Παράλληλα προτρέπω τους επαγγελματίες της περιοχής να εξετάσουν και να εκμεταλλευτούν τα επενδυτικά κίνητρα του συγκεκριμένου προγράμματος. Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, να αυξήσουμε την αξία των γεωργικών και δασικών μας προϊόντων, και γενικότερα να αυξήσουμε την απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά να ενισχύσουμε την ανάπτυξη».