Το εργοστάσιο της Damavand Α.Ε στην περιοχή της Φίλιας, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Ταξιάρχη Ευαγγελογιάννη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σοφάδων κ. Σπύρο Εκίζογλου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εμπεριστατωμένα για την λειτουργία της μονάδας, καθώς και τα επενδυτικά σχέδια.
Ο κ. Σκάρλος είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Χριστίνα Καραχάλιου όπως επίσης και με στελέχη της μονάδας.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων εξέφρασε το ενδιαφέρον του τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια του εφικτού, στέκεται δίπλα στις τοπικές επιχείρησεις.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το τοπικό εργοστάσιο συνεχίζει να αποτελεί ένα σοβαρό επενδυτικό πυλώνα, με ένα μεγάλο φάσμα παραγωγικών δυνατοτήτων, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις, με άριστα καταρτισμένο και με υψηλή εξειδίκευση ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Σκάρλος υπογράμμισε με έμφαση ότι ο αγροτικός τομέας, η επιβίωση, η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του, έχει εθνική σημασία τόσο στο πλαίσιο της προσπάθειας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όσο και για την ζωή της περιφέρεια. Τόνισε ακόμη ότι, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα στην περίπτωση της Damavand Α.Ε , η αγροτική παραγωγή μπορεί να αποκτήσει έντονο ανταγωνιστικό και εξαγωγικό χαρακτήρα με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Στο τέλος της επίσκεψης η κ. Καραχάλιου ξενάγησε τον Δήμαρχο Σοφάδων στις μονάδες παραγωγής του εργοστασίου.