Με την καθιερωμένη παρέλαση επί της οδού Κιερίου κορυφώνονται την Τετάρτη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στους Σοφάδες. Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς κ.λ.π.
Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από 8ης πρωϊνής της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων & δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ώρα 07.00 π.μ.
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες

Ώρα 10.15 π.μ.
Προσέλευση των επισήμων

Ώρα 10.30 π.μ.
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από τον κ. Ντελή Ευάγγελο, εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Σοφάδων .

Ώρα 10.45 π.μ.
Μετάβαση στο μνημείο Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, γύρω από το οποίο θα παραταχθεί τιμητική ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικού Λυκείου, Τ.Ε.Ε. καθώς και ο λαός της πόλης.
Πρωτεύουσα θέση θα καταλάβουν οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου, πολεμιστές του 1940-41, οι σύλλογοι και τα αναγνωρισμένα σωματεία της πόλης με τις σημαίες τους.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής σε μνήμη των Ένδοξων Νεκρών – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11.45 π.μ.
Παρέλαση επί της οδού Κιερίου, ως εξής:
Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο ισόγειο του Δημαρχείου (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.) προς τιμήν των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών και όλων των δημοτών.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεοδωρόπουλος Σεραφείμ, υπάλληλος του Δήμου.