Με κάθε επισημότητα γιορτάζει και φέτος ο Δήμος Σοφάδων την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς κ.λ.π.
Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από 8ης πρωϊνής της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων & δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ώρα 07.00’ π.μ.
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες

Ώρα 10.15’ π.μ.
Προσέλευση των επισήμων

Ώρα 10.30’ π.μ.
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από τον κ. Τσιτώνα Ιωάννη, εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων .

Ώρα 10.45’ π.μ.
Μετάβαση στο μνημείο Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, γύρω από το οποίο θα παραταχθεί τιμητική ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικού Λυκείου, Τ.Ε.Ε. καθώς και οι
κάτοικοι της πόλης.
Πρωτεύουσα θέση θα καταλάβουν οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου, πολεμιστές του 1940-41, οι σύλλογοι και τα αναγνωρισμένα σωματεία της πόλης με τις σημαίες τους.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφάνων .
Τήρηση ενός λεπτού σιγής σε μνήμη των Ένδοξων Νεκρών – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11.45’ π.μ.
Παρέλαση επί της οδού Κιερίου, ως εξής:
Ανάπηροι & Τραυματίες πολέμου, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Σοφάδων, Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής, 1ου ΕΠΑΛ, Γενικού Λυκείου,Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, Φιλαρμονική του δήμου.
Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο ισόγειο του Δημαρχείου (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.) προς τιμήν των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών και όλων των δημοτών.