«Στόχος μας μέσα από τις εκδηλώσεις είναι να πλησιάσουμε τους συνανθρώπους μας. Να δείξουμε αλληλεγγύη και ανθρωπιά», τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και o Δήμος Σοφάδων βάζει τα γιορτινά του.  Στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς με κεντρικό σύνθημα «Δος μου το χέρι σου…»

Σε συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν χθες ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, του μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Σοφάδων κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων , το οποίο είναι ποιοτικά αναβαθμισμένο, αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σκάρλος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Στόχος μας μέσα από τις εκδηλώσεις είναι να πλησιάσουμε τους συνανθρώπους μας. Να δείξουμε αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Να κάνουμε χαρούμενους τους ανθρώπους γύρω μας και κυρίως τα παιδιά του Δήμου Σοφάδων, που αξίζουν  όλη μας την αγάπη και τη φροντίδα.

Δεν θα αφήσουμε τον τόπο μας να βουλιάξει στη μιζέρια… Επιλογή μας είναι η φυγή προς ένα δημιουργικό αύριο, με φαντασία, δημιουργία, συμμετοχή και πρωτοβουλίες. Αιχμή για όλα αυτά παραμένει ο  πολιτισμός.

Φιλοδοξούμε οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις να προκαλέσουν διευρυμένο ενδιαφέρον για το τόπο μας.

Παράλληλα, με γνώμονα την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό ο Δήμος Σοφάδων δημιουργεί την «Τράπεζα Αγαθών». Θα γίνει μια προσπάθεια σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες να συγκεντρωθούν ρούχα, αγαθά και χρήσιμα αντικείμενα, για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Για να κάνουμε τις γιορτές τους καλύτερες φέτος τα Χριστούγεννα. Ας απλώσουμε το χέρι μας σε όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη.»

Η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου τόνισε παρά την κρίση, οργανώνεται μια σειρά ποιοτικών εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλους με έμφαση φυσικά στα παιδιά.

Η κ. Σταθοπούλου μίλησε για διάθεση προσφοράς και εθελοντισμού υπογραμμίζοντας ότι οι εκδηλώσεις στοχεύουν στο συνάνθρωπο. Όπως είπε, για τα δεδομένα του Δήμου Σοφάδων είναι ρεκόρ ο αριθμός των εκδηλώσεων με πολύ μικρό μάλιστα κόστος.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα από εδώ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα από εδώ.