Το  Κέντρο Κοινότητας  Δήμου Σοφάδων σε συνεργασία με το  Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων, διοργάνωσε  Ενημερωτική Ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων και ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων, του Κέντρου Κοινότητας και του Συλλόγου Γυναικών, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, για θέματα που με κάποιον τρόπο, αφορούν όλους μας. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενημέρωσης αποτελούν τα δεδομένα ώστε η κρίση να γίνει και ηθική και κοινωνική, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί μια νέα ζοφερή πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκε το θέμα : “Αυτοκαταστροφικότητα και Βίαιες Συμπεριφορές” με εισηγητή τον κ. Χρυσόστομο Ριζογιάννη ~Ψυχίατρο, που μας ενημέρωσε πως σε πρακτικό επίπεδο καταστρέφουμε ή ρισκάρουμε την υγεία και την ασφάλειά μας και με ποιους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθ. Σκάρλος, ο  πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γ. Κωτσός και οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΔΟΙΚΗΕΔΣ κ. Δ. Ζάβαλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων κα. Μ. Τσιμπλιδακη. Η κα. Μ. Μπαλατσού ~Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας, ενημέρωσε για το έργο και τις αρμοδιότητες του κέντρου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα. Σ. Θεοδωράκου. Συμπερασματικά λοιπόν, στην ημερίδα διδαχτήκαμε πως “ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας” και μαζί του πρέπει να δουλέψουμε. Ένα θερμό ευχαριστώ από τους διοργανωτές σε όλους όσους στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.