Στο πλαίσιο των δράσεων του Παραρτήματος  Ρομά του  Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σοφάδων  για την ευαισθητοποίηση,  ενημέρωση και πληροφόρηση των ωφελούμενων Ρομά σχετικά με θέματα υγείας το προσωπικό του Κέντρου διοργάνωσε ενημερωτική δράση με τίτλο «Εγκυμοσύνη-Προγεννητικός έλεγχος».

iak1112iak1111

Με αφορμή του έντονου φαινομένου των γεννήσεων σε πολύ νεαρή ηλικία  που παρατηρείται στους Ρομά το Παράρτημα Ρομά εστιάζει την ενημερωτική του δράση στην ομάδα των νεαρών κοριτσιών ηλικίας 12 έως 18 ετών. Στόχος της δράσης η ενημέρωση των κίνδυνων της κύησης σε νεαρή ηλικία και ο απαραίτητος προγεννητικός έλεγχος που πρέπει να γίνει σε κάθε στάδιο της κύησης, μέσα από έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό στα πλαίσια ατομικών και ομαδικών συνεδριών.

Αναλυτικότερα  τον  Οκτώβριο έγινε έναρξη της δράσης  «Εγκυμοσύνη-Προγεννητικός έλεγχος»  και η Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά ενημέρωσε τα νεαρά κορίτσια για τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα της γυναίκας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τι θα πρέπει να προσέξουν κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης και σε ποιές εξετάσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση της Νοσηλεύτριας και των κοριτσιών με προβολή ηλεκτρονικού υλικού και τους  διανεμήθηκαν ειδικά διαμορφωμένα ενημερωτικά  φυλλάδια

Η δράση θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του έτους με ομάδες νεαρών κοριτσιών.