Ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Σοφάδων   διοργανώνει  ενημερωτική ομιλία για τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας και τα μέτρα πρόληψης της εποχικής γρίπης.
Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό  των Επισκεπτριών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας θα ενημερώσει στις 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων τους γονείς ,τους μαθητές των  Σχολείων και τους δημότες.
Σκοπός είναι η ενημέρωση όλων για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Σοφάδων, τις προϋποθέσεις για να γίνεις αιμοδότης, την προετοιμασία πριν δώσεις αίμα και την διαδικασία της αιμοληψίας.
Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος θα διοργανώνονται συχνά εθελοντικές αιμοδοσίες, κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται ποικίλα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, όπως ενημερωτικές καμπάνιες, βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών, συνεργασίες με τοπικούς φορείς, διοργάνωση σχετικών ομιλιών και άλλες δράσεις.

Τέλος με  αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης Η1Ν1 με τις σοβαρές επιπλοκές που εκδηλώνεται, καθώς  η περίοδος που διανύουμε ευνοεί την επίταση του φαινομένου, θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης  της  εποχικής  γρίπης.

Amber Alert! μπορείτε να βοηθήσετε! Αναζητούνται αιμοδότες για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Με αυτό το μήνυμα θα ξεκινήσει η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση με θέμα “Προαγωγή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας” που θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα  11:00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων. Το εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Επισκεπτριών του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας θα δώσει έμφαση στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας ως πράξη ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Θα παρουσιαστούν τα οφέλη της αιμοδοσίας για το κοινωνικό σύνολο αλλά και για τον ίδιο τον αιμοδότη, οι προϋποθέσεις που κάποιος θα πρέπει να πληρεί ώστε να μπορεί να αιμοδοτήσει αλλά και η επιτακτική ανάγκη ύπαρξης αποθεμάτων αίματος στην τράπεζα αίματος του Δήμου Σοφάδων ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες. Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί επίσης εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη  26 Φεβρουαρίου 2020 στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων.

 

Καλούνται οι τοπικές αρχές, τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, τα μέλη των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, μαθητές και γονείς,  άνθρωποι κάθε ηλικίας με στόχο να συνδράμουν ώστε η αιμοδοσία να ενταχθεί στη συνείδησή μας ως μια αυτονόητη πράξη προσφοράς κι αγάπης για το συνάνθρωπο.

 

Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΔΟΠΑΠ Σοφάδων.